انجام پایان نامه با موضوع توسعه پایدار [کشاورزی] + نمونه فصل 1 + دانلود رایگان

1
انجام پایان نامه با موضوع توسعه پایدار

انجام پایان نامه با موضوع توسعه پایدار [کشاورزی]

در این بخش از آموزش انجام پایان نامه با موضوع توسعه پایدار [کشاورزی] سعی در ارائه نمونه فصل اول پایان نامه داریم تا علاقه مندان به نگارش پایان نامه با این موضوع با نحوه انجام پایان نامه با موضوع توسعه پایدار بیشتر آشنا شوند. دانشجویان می توانند با ذکر منبع از این فایل در انجام پایان نامه با موضوع توسعه پایدار خود استفاده نمایند.

تعريف مساله و بيان سؤال‌هاي اصلي تحقيق

در سال‌های اخير كمبود مواد اوليه چوبی، صنعت چوب و کاغذ را با چالش‌های مهمی رو به رو كرده است. با اعمال سياست های جديد سازمان حفاظت و محيط زيست جنگل‌ها و مراتع، در سال‌های آتی بهره برداری از جنگل‌ها كاهش چشمگيرتری خواهد يافت. به طور كل كشور ايران از لحاظ پوشش جنگلی كشوری فقير به شمار مي‌آيد، چرا كه مساحت جنگل‌های موجود آن نسبت به مساحت كل كشور بسيار ناچيز است (7%) و سطح قابل بهره برداری جنگل‌های صنعتی كشور نسبت به سطح كل جنگل‌های كشور 2/1ميليون هكتارنسبت به 12 ميليون هكتار بر آورد شده است كه اين مقدار چوب توليد شده از منابع جنگلی داخلی جوابگوی نياز صنايع چوب كشورما نيست(دفتر آماروفناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی، 1384). اکثر کشورها با ضرورت روز افزون یافتن منابع جایگزین الیاف سلولوزی با گزینه منابع تجدید شونده مواجه‌اند و در این ارتباط انتخاب روش برداشت بیشتر جنگل‌ها دربلند مدت با توجه به نگرانی‌های زیست محیطی ، تخریب اکوسیستم ها و وضع قوانینی در این زمینه ، مانند طرح صیانت از جنگل‌ها ، جایگزین قابل تصور وامکان پذیری نیست (رول ترجمه پارساپژوه وهمکاران ، 1381) . لزوم توجه به سایر منابع لیگنوسلولوزی نظیر پسماندهای کشاورزی و جایگزینی گیاهان غیر‌چوبی امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد . دراین راستا اطلاعات بدست آمده نشان می دهد، سالانه حدود 25/1 بيليون تن كاه غلات بر مبناي وزن خشك در جهان توليد مي شود كه نيمي از اين مقدار مربوط به كاه گندم می‌باشد(هرتر ، 2010). این مقدار درایران تنها در سال 1384به میزان 732/896/21 تن محصول فقط دربخش غلات برداشت شده است که پسماند زراعی قابل استحصال آن در حدود 432/369/25 تن برآورد می گردد.(دفتر آمار وفن آوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی ، 1384، مدهوشی و همکاران ، 1387). عمل سوزاندن رایجترین روش مدیریت بقایای محصول‌های کشاورزی بوده که از زمان آغاز کشاورزی وجود داشته است و با توجه به رشد ادوات کشاورزی و روش‌های مدیریتی متنوع، یکی از کارهایی است که در ایران بصورت گسترده‌ای برروی پسماندهای زراعی باقیمانده از کشت قبلی انجام می‌گیرد(امیری و مومنی،1383). این عمل

باعث از بین رفتن منابع مهم لیگنوسلولوزی ، بوجود آمدن مواردی چون فرسایش شدید خاک، کاهش موادآلی خاک و بدنبال آن کاهش حاصلخیزی زمین، کاهش مواد معدنی و عناصرحیاتی، کاهش محصول در طولانی مدت، آلودگی‌های زیست محیطی و خسارت برمحیط زیست و تنوع زیستی نیز می شود(امیری،1383). اما این حقیقتی تلخ و انکارناپذیر است که امروزه بسیاری ازاین واحدها ی تولیدی با کمبود تامین مواد اولیه چوبی مواجه شده وبه تبع آن حتی در موارد متعددی تعطیلی کارخانجات صنایع چوب را درپی داشته است. استفاده از ضایعات کشاورزی به عنوان یک ماده جایگزین مناسب، نویدی برای ادامه فعالیت و افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی می‌باشد، از پیامدهای آن می‌توان به ایجاد اشتغال در منطقه؛ افزایش توسعه سطح زیر کشت کشاورز و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی اشاره نمود. استان اردبیل یکی از این منطقه هایی است که از نظرمحصولات زراعی بویژه در تولید گندم جایگاه خوبی را در کشوربه خود اختصاص داده است.

سوالات اصلی تحقیق

1- میزان پسماند کشاورزی (کاه گندم)درسطح استاناردبیل چقدر می‌باشد؟
2-آیا حجم پسماند کشاورزی این استان می تواند به عنوان مواد اولیه کمکی نیاز یک واحد تولیدی را برآورده کند.
3- استفاده از این پسماند درسطح استان در یک واحد تولیدی به چه میزان ظرفیت کارخانه را افزایش و باعث ایجاد اشتغال زایی در منطقه می شود ؟

فرضیات

1-میزان پسماند کشاورزی استان اردبیل می تواند مواد اولیه کمکی یک واحد تولیدی را به خوبی تامین کند.
2-وارد کردن پسماند کشاورزی درصنعت صفحات فشرده چوبی ظرفیت واحد تولیدی را بالا برده وباعث ایجاداشتغال در منطقه می شود.
3- استفاده از پسماند‌های کشاورزی به عنوان مواداولیه از یک طرف باعث توسعه سطح کشاورزی استان شده و از طرف دیگرباعث کاهش آلودگی‌های زیست محیطی می شود

اهداف و کاربردها

انجام پایان نامه با موضوع توسعه پایدار حاضر به دنبال رسیدن به اهداف زیر است:
هدف از این مطالعه بررسی میزان پسماندهای پنج محصول عمده کشاورزی(زراعی) استان اردبیل و معرفی آن به عنوان مواداولیه کمکی جدید به منظور افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی صفحات فشرده چوبی می‌باشد. نیز وروداین مواد سلولزی به چرخه صنعت چوب و کاغذ موجب اشتغال‌زایی مستقیم و غیر مستقیم در بخش صنعت و کشاورزی در منطقه دنبال خواهد داشت.

جهت دانلود فایل کامل کلیک کنید

در صورت نیاز به مشاوره در زمینه انجام پایان نامه با موضوع توسعه پایدار با ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *