مشاوره انجام رساله دکتری در بخش های مختلف صورت می گیرد. در این بخش از آموزش و مشاوره انجام رساله دکتری سعی در ارائه نمونه پایان نامه دکتری داریم تا دانشجویان نیازمند به مشاوره انجام رساله دکتری بتوانند از آن در روند انجام رساله دکتری خود استفاده نمایند. نمونه پایان نامه دکتری ارائه شده در این بخش شامل فصل آخر از رساله دکتری رشته علوم سیاسی می باشد.
انجام پایان نامه علوم سیاسی حاضر در سال 93 در دانشگاه علامه به سرانجام رسیده است. علاقه مندان می توانند با ذکر منبع از این فایل در انجام پایان نامه خود استفاده نمایند.
بخشی از نمونه پایان نامه دکتری
عملکرد ایران و انگلستان، میزانِ شکل دهی رفتار سیاسی متقابل:
نویسنده بر این عقیده است که ارائه راهکاری عینی و عملگرایانه در آینده روابط سیاسی میان ایران و انگلیس منوط به اعمال برخی تغییرات و اجرای برخی از رویکردهای نوین خواهد بود. در این میان، جمهوری اسلامی تا کنون، با ارائه برخی از سیاست ها، بسترها و شرایط لازم را جهت اقدامات بعضا بحران ساز انگلستان در داخل کشور، فراهم آورده است.
بريتانيا، افول مستمر:
در مرحله اول، انگلستان پس از پایان جنگ دوم جهانی و به دلایل آثار این جنگ از یک سو، ظهور قدرت های بزرگی چون آمریکا و اتحادیه اروپا از سوی دیگر، همچنین قدیمیشدن استراتژی حضور مستقیم در مستعمرات، اين كشور سیاست خود را تغییر داد و با خروج نیروهای خود در سطح گسترده از مناطق مختلف خصوصا خلیجفارس و شرق سوئز، از جايگاه یک قدرت استعماري جهانی تا حد زیادی فاصله گرفت. در مرحله دوم، جمهوری اسلامی ایران نیز پس از پشت سر گذاردن جنگ تحمیلی و بحران های عدیده سیاسی گذشته، اکنون به قوام و توسعه سیاسی و نظامی خود در سطح منطقه پرداخته است تا جایی که دیگر اعمال سیاست های منتهی به تغییر رژیم از سوی انگلستان و غرب در ایران غیرممکن می باشد و موجودیت نظام جمهوری اسلامی ایران برهمگان مبرهن گردیده است. این مهم، دیپلماسی گفتمانی و عملگرایانه نوینی را در روابط طرفین طلب می کند.
اعتماد سازی دوسویه:
یقینا روابط مبتنی بر اعتماد دوسویه میان ایران و انگلستان را می توان نخستین رویکرد در راستای شکل دهی آینده روابط سیاسی دوکشور تلقی نمود. به دیگر سخن، مادامی که در ابتدا دو کشور در روابط خود اعتماد سازی نداشته باشند،کماکان روابط بحران زا و بحران ساز خواهد بود. از یک سو، سیاستمداران ایران، انگلستان را بسان استثمارگری کهن قلمداد خواهند نمود و از دیگر سو انگلیس نیز انقلاب اسلامی ایران را به مثابه بزرگترین خطر تهدید کننده منافع خویش در خاورمیانه تلقی خواهد کرد. لذا می توان در راستای اعتماد سازی میان ایران و انگلیس اقداماتی همچون بازنگری در رفتارهای دیپلماتیک دوکشور، گسترش روابط تجاری و همکاری های علمی- فناورانه را به اجرا درآورد.
گسترش همکاری های همه جانبه ایران با اتحادیه اروپا و دیگر شرکای بریتانیا:
رویکردی دیگری که به نظر در این راستا محتمل به نظر می آید، گسترش حیطه همکاری های سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اروپا و دیگر جوامعی است که به نحوی شرکای بریتانیا قلمداد می شوند. به عنوان مثال، گسترش روابط اقتصادی و سیاسی ایران با چین، فرانسه و آلمان، خواه ناخواه بریتانیا را نیز تحت تاثیر گسترش روابط و بهبود آن با جمهوری اسلامی ایران قرار خواهد داد. عامل مذکور نه تنها توسعه سیاسی و اقتصادی ایران را با دیگر قدرت های جهان به همراه خواهد داشت، بلکه انگلستان را علاقمند به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران خواهد کرد.
تعدیل در رفتار سیاسی طرفین در منطقه و نظام بین الملل:
بررسی نوع تعامل انگلیس با کشورمان طی مقاطع مختلف تاریخی مؤید وجود دو مؤلفه بنیادین و تأثیرگذار در روابط دو کشور میباشد. اول نگاه برهنه و منفعتطلبانهای است که دولت انگلیس در تعامل با ایران دنبال مینماید، به شکلی که برای طرف ایرانی حساسیت برانگیز بوده و حکایت از نوعی تضاد منافع بین دو طرف دارد. دوم وجود نوعی بدبینی شدید و سوءظن قوی در میان بخش عمدهاي از تودهها و نخبگان ایرانی نسبت به اهداف و دسیسههای دولت انگلیس که ریشه در پیشینه تاریخی داشته و مانع درک واقعی شرایط و فضای روابط در زمان حال است. به نظر میرسد توفیق طرف ایرانی در مدیریت روابط در دوره جدید از طریق اتخاذ سیاستی مؤثر و واقعبینانه امکانپذیر باشد که براساس آن امکان بهرهبرداری از نقاط آسیبپذیر(حقوق بشر) توسط طرف انگلیسی به حداقل برسد. همچنین، لزوم سیاست های منتهی به تنشزدایی در حوزه منطقهای خصوصا با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس باید مورد توجه طرف ایرانی قرار گیرد. پیروی از نگاه متوازن در روابط و احتراز از اتخاذ سیاستهاي سلبی يا ايجابي بدون پشتوانه، تلاش برای خنثيسازي اقدامات منفي طرف بريتانيايي از طریق تقویت روابط میان، توجه به ظرفیت بالای لابيسازي و تأثيرگذاري بر نهادهاي سياستگذار در انگلستان، ازجمله سایر مؤلفههای قابل طرح در اتخاذ راهبرد جدید روابط فیمابین قلمداد ميگردد.
تاثیرگذاری بر گروه های غیر رسمی و افکار عمومی انگلستان:
فعالیت شدید گروههای ضد جنگ درخصوص امکان حمله به ایران نیز در همین راستا قابل تفسیر میباشد. اين امر، حكايت از وجود شكاف بين سياستهاي رسمي دولت و گرايشات مردمي دارد كه میتواند زمينه مناسبي براي بهرهبرداري قلمداد شود. به دیگر سخن، با استفاده از قدرت افکار عمومی در انگلستان می توان در روابط سیاسی دو طرف تعدیلاتی ایجاد نمود. از طرفی دیگر، وجود برخی از نیروهای سیاسی غیردولتی همچون نیروهای حافظ صلح، حامیان حقوق بشر در انگلستان همواره بر اتخاذ و اجرای سیاست های ضد ایرانی و دیگر کشورها تاثیرگذار می باشند.
همپوشانی نیازهای سیاسی، اقتصادی :
با اندکی دقت می توان دریافت که انگلستان به عنوان جامعه ای صنعتی و ایران به عنوان جامعه ای با تولیدات اولیه نفت و گاز می توانند با رویکردی مناسب نیاز های یکدیگر را مرتفع نمایند. از یک سو، ایران نیازهای نفت و انرژی بریتانیا را می تواند به خوبی پوشش داده و از دیگر سو بریتانیا نیز با برآورده نمودن برخی از مهمترین نیاز های صنعتی و فناورانه جمهوری اسلامی نه تنها سیاست برد-برد را اجرایی کرده بلکه زمینه در راستای دیگر همکاری ها و همگرایی های دیگر نیز فراهم خواهدشد.
جهت دانلود فایل کامل کلیک کنید
در صورت داشتن هرگونه سوال و یا نیاز به مشاوره انجام رساله دکتری با ما در ارتباط باشید.