انجام پایان نامه مدیریت بودجه
در این بخش از آموزش انجام پایان نامه مدیریت بودجه نمونه فصل 5 پایان نامه ارائه شده است که در سال 91 در دانشگاه علوم انتظامی به سراجام رسیده است. علاقه مندان به انجام پایان نامه مدیریت بودجه می توانند با ذکر منبع از این نمونه در انجام پایان نامه مدیریت خود استفاه نمایند.
مقدمه
پس از پایان عملیات تجزیه و تحلیل داده ها، محقق باید با تکیه بر نتیجه کار،،در باره فرضیه های خود اظهار نظر نماید و با توجه به نتایج بدست آمده از انجام پایان نامه مدیریت بودجه حاضر را رد یا عدم رد آنها را اعلام نماید.
( حافظ نیا،1381ص، 385-253)
در این بخش با توجه به یافته های فصل قبل و تجزیه و تحلیل آنها، فرضیه های تحقیق بررسی و نتایج حاصله ارائه می گردد. بر این مبنا هر کدام از فرضیات تحقیق اعلام و سپس در خصوص رد یا قبولی آن ها و نتایج حاصل از هر کدام آن ها بحث می گردد.
جمع بندی
هر تحقیق علمی با انتخاب موضوع مناسب آغاز و علاقه مندی هر پژوهشگر به موضوع مورد بررسی از اهمیت خاصی برخوردار است. بررسي میزان تأثیر نظارت ذيحساب بر عملكرد عاملين ذيحساب ناجا یکی از دغدغه های محقق با توجه به نیاز سازمانی می باشد زیرا به علت پراکندگی فعالیت های مالی دستگاههای اجرایی، همواره کلیه عملیات مالی حسب، مورد مستقیما” توسط ذیحسابی امکان پذیر نیست. بخصوص طرحهای ملی که اکثرا” در اقصی نقاط کشور، به مرحله اجرا در می آیند از این رو قانونگذار در راستای تمرکز زدایی و در جهت تسریع در امر پرداخت ها و جمع آوری اسناد و مدارک مربوط و احتساب آن ها به هزینه قطعی و غیر قطعی، در این ماده قسمتی از وظایف ذیخساب را به عامل ذیحساب محول نموده است. طبق آیین نامه و دستورالعمل حسابداری آن، عامل ذیحساب با اختیاراتی که توسط ذیحساب به او تفویض گردیده، راسا” نسبت به وظایف ذیحساب اقدام نموده و اسناد حسابداری را در پایان هر ماه بر اساس آیین نامه ماده 54 قانون محاسبات عمومی کشور بند18 بر اساس تنخواه گردان دریافتی، تنظیم واز دفاتر عامل ذیحساب استخراج و برای ذیحسابی ارسال می¬دارند. مسلما” ذیحساب در این خصوص می بایست عوامل نظارت وکنترل مرکزی را قوی نماید و به موقع به امر آموزش عملی و نظری اهتمام ورزد. (عراقی، سیدحسین1380ص، 79)
پس از انتخاب موضوع وگرد آوری مبانی نظری مورد نیاز در این زمینه، به منظور تدوین سؤالات تحقیق از مصاحبه با اساتید محترم و خبرگان استفاده گردید. در ادامه پزوهش، پرسش نامه 20سؤالی که تمامی سؤالات به صورت پنج گزینه ای با طیف لیکرت تهیه و تنظیم گردید و در بین جامعه آماری که 120نفر از کارسناسان، مدیران مالی و عاملین ذیحساب ناجا درسطوح مختلف (افسران ارشد، افسران جزء، درجه داران و کارمندان)توزیع گردید. پس از جمع آوری داده های خام، با استفاده از روش آمار توصیفی شامل جداول توزیع فراوانی، درصد فراوانی، آزمون t و تحلیل واریانس به تبیین و توصیف نمونه و سؤال های پژوهش پرداخته شد و سپس با استفاده از آمار استنباطی به آزمون و تجزیه و تحلیل فرضیه ها و سؤالات پژوهش پرداخته شد.که نتایجی به شرح فصل چهارم حاصل گردید که دراین فصل همراه با نتیجه گیری ارائه خواهد شد.
انجام پایان نامه مدیریت بودجه حاضر شامل یک فرضیه اصلی وسه فرضیه فرعی بوده که عبارتند از:
1- نظارت ذيحساب بر عملكرد عاملين ذيحساب مؤثر می باشد.(فرضیه اصلی)
2- نظارت ذيحساب باعث دقت (رعایت قوانین ومقررات ) ازسوی عامل ذیحساب می گردد.
3- نظارت ذیحساب باعث سرعت در انجام وظایف عاملین ذیحساب می گردد.
4- نظارت ذیحساب باعث صحت انجام وظایف عاملین ذیحساب می گردد.
یافته های حاصل از انجام پایان نامه مدیریت بودجه حاضر حاکی از این است که:
مدرک تحصیلی : پاسخگویان دارای مدرک تحصیلی فوق دیپلم 30% لیسانس، 65% و فوق لیسانس و بالاتر5% می باشند که بالاترین فراوانی مدرک تحصیلی متعلق به لیسانس می باشد.
درجات: 16.6% کارمند، افسرجزء 34.2% ، افسر ارشد 49.2% می باشند که بیشترین آمار متعلق به افسر ارشد می باشد.
سابقه خدمت در ناجا: 8% از پاسخ گویان دارای سابقه 1تا5 سال، 15% دارای سابقه 6تا10سال، 31.7% دارای سابقه 11تا15سال و 52.5% دارای سابقه 16سال به بالا می باشند که آمار نشان می دهد بیشترین فراوانی متعلق به کارکنان دارای سابقه 16 سال به بالا می باشد.
نتایج حاصل از تحقیق
این تحقیق با هدف (بررسی میزان تأثیرنظارت ذیحساب برعملکردعاملین ذیحساب ناجا ) صورت گرفت و پس از جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی، زمینه های مطرح شده مورد بررسی قرار گرفته، که طی نتایج حاصله از آن، حال به بررسی نتایج حاصل از تحقیق در ارتباط با فرضیه ها می پردازیم.
5-3-1- نتیجه گیری مربوط به فرضیه اول تحقیق
در این فرضیه بیان شده که: نظارت ذيحساب باعث دقت (رعایت قوانین ومقررات ) ازسوی عامل ذیحساب می گردد.
براي بررسي فرضیه فوق، سؤالات 1 الي 6 در پرسشنامه تدوين گرديد و از آزمونt استفاده شده که نتايج آزمون با توجه به سطوح معنيداری به دست آمده (000/0= Sig.) كه كوچكتر از سطح آزمون (05/0=α) است، یعنی با 95 درصد اطمینان میتوان گفت نظارت ذيحساب بر شاخص های دقت مؤثر می باشند. به عبارت دیگر فرضیه اول تحقیق پذیرفته می شود.
5-3-2- نتیجه گیری مربوط به فرضیه دوم تحقیق
در این فرضیه بیان شده که: نظارت ذیحساب باعث سرعت در انجام وظایف عاملین ذیحساب می گردد.
برای پاسخ به این فرضیه، 5 شاخص مختلف از مباحث تئوری نظریه پردازان مدیریت مد نظر قرار گرفته و نظر مدیران میانی و ارشد در خصوص میزان اهمیت هر یک از شاخص ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. به منظور بررسی این فرضیه، سؤالات 7 الي 11 در پرسشنامه تدوين گرديد و از آزمون t یک نمونهای استفاده گردید که نتایج این آزمون با توجه به سطوح معنيداری به دست آمده (000/0= Sig.) كه كوچكتر از سطح آزمون (05/0=α) است، یعنی با 95 درصد اطمینان میتوان گفت نظارت ذیحساب بر شاخص های سرعت مؤثر می باشند. به عبارت دیگر فرضیه دوم تحقیق پذیرفته می شود.
5-3-3- نتیجه گیری مربوط به فرضیه سوم تحقیق
در این فرضیه بیان شده که: نظارت ذیحساب باعث صحت انجام وظایف عاملین ذیحساب می گردد.
برای پاسخ به این فرضیه، 9 شاخص مختلف از مباحث تئوری نظریه پردازان مدیریت مدنظر قرار گرفته و نظر مدیران میانی و ارشد در خصوص میزان اهمیت هر یک از شاخص ها مورد ارزیابی قرار گرفته است.
به منظور بررسی این فرضیه، سؤالات 12الی 20در پرسش نامه تدوین گردید از آزمون t یک نمونهای استفاده گردید که نتایج این آزمون با توجه به سطوح معنيداری به دست آمده (000/0= Sig.) كه كوچكتر از سطح آزمون (05/0=α) است، یعنی با 95 درصد اطمینان میتوان گفت نظارت ذیحساب بر شاخص های صحت مؤثر می باشند. به عبارت دیگر فرضیه سوم تحقیق پذیرفته می شود..
پیشنهادهای تحقیق
5-4-1- پیشنهادهایی در جهت بهبود روند صحیح نظارت ذیحساب بر عملکرد عاملین ذیحساب ناجا بر اساس نتایج حاصل از یافته های تحقیق:
1- به منظور رعایت و اجرای هر چه بهتر قوانین و مقررات مالی و محاسباتی و…، درانجام امورات محوله، عاملین ذیحساب ناجا مستقیما” زیر نظر ذیحساب ناجا انجام وظیفه نموده و کلیه مزایای متعلقه اعم از پاداش، اضافه کاری و…، از طریق اداره کل مالی و ذیحسابی ناجا دراختیار آنان قرار گیرد.
2- با توجه به هزینه بر بودن همزمان انواع نظارت ها اعم از نظارت رده های تخصصی و مالی در صورت امکان کمیته ای متشکل از کارشناسان اداره کل مالی و ذیحسابی ناجا و مع. ط . ب و بودجه ناجا و بازرسی کل ناجا تشکیل و همزمان از عملکرد عاملین ذیحساب ناجا حسابرسی جامع، و نظارت بعمل آورند.
3- به منظور تسریع در انجام امورات مالی ذیحسابی و بالابردن توان مالی، کلیه عاملین ذیحساب مورد نیاز سازمانی در یگان های تابعه ناجا، از کارکنان اداره کل مالی و ذیحسابی ناجا انتخاب و پس از احراز صلاحیت و کسب آموزش های لازم و اخذ مهارت توسط مدیران و کارشناسان این اداره کل به این سمت گمارده شوند.
4- به منظور اطمینان کامل از صحت و سقم ضمانت نامه های دریافتی از بانک های عامل استعلام کتبی به عمل آورده شود.
5- با توجه به نیاز اطلاعات و دانش مالی و الزام به روز بودن کلیه عاملین ذیحساب ناجا به قوانین و مقررات مالی، بخشنامه ها، دستورالعمل ها و…، اداره کل مالی و ذیحسابی ناجا اقدام به برپایی کلاس های آموزش ضمن خدمت به این منظور برای کلیه عاملین ذیحساب ناجا به صورت سالیانه نموده و در پایان به منظور شناخت هر چه بهتر افراد. اقدام به اخذ آزمون مهارت و تخصص از آنان نماید.
5-4-2- پیشنهادهایی به منظور افزایش عملکرد عاملین ذیحساب ناجا بر اساس تجربیات محقق: با توجه به تجربیات محقق که به مدت 5 سال به عنوان عامل ذیحساب و همچنین 6 سال در مشاغل امور مالی سابقه داشته، پیشنهاد هایی با رعایت اولویت به شرح زیر اعلام می شود:
1- با توجه به تخصصی بودن شغل مدیران مالی، ترتیبی اتخاذ گردد کلیه عاملین ذیحساب صرفا” در مشاغل سازمانی مربوطه سازماندهی گردیده و از بکارگیری در مشاغل غیر مرتبط خودداری شود.
2- به منظور ایجاد انگیزه و بالا بردن روحیه خدمتی و ایجاد رقابت مثبت در انجام امورات مالی بین عاملین ذیحساب، پس از احراز لیاقت و حسن انجام وظایف محوله از آنان به نحو مقتضی قدردانی بعمل آید.
3- با توجه به نیاز سازمانی و شرایط خاص مدیریت امور مالی (عاملیت ذیحساب) رده های ناجا احکام صادره در خصوص انتصاب شغلی آنان حداکثر 3 سال منظور و امکان جابجایی و تنوع خدمتی برای عاملین ذیحساب در ناجا وجود داشته باشد.
4- به منظور کاهش هزینه و جلوگیری از هر گونه خطرات احتمالی و تسریع در هزینه کرد اعتبارات دریافتی، با توجه به دستورالعمل نحوه نگهداری اسناد هزینه موضوع ماده (39 و40 قانون دیوان محاسبات عمومی کشور) در هنگام وصول اسناد هزینه به همراه تاییدیه دیوان محاسبات محل انجام هزینه اقدام به واریز اسناد نموده و اعمال نظارت بر عملکرد مالی عاملین ذیحساب به صورت دوره ای صورت گیرد.
پیشنهادها جهت انجام پایان نامه مدیریت بودجه آتی
1- انجام پایان نامه مدیریت بودجه در رابطه با تعیین عوامل اثر گذار در بهبود عملکرد مالی عاملین ذیحساب ناجا انجام شود.
2- تحقیقی پیرامون تأثیر استقلال ذیحساب بر عملکرد عاملین ذیحساب ناجا انجام شود.
3- تحقیقی درخصوص میزان تأثیر برگزاری کارگاههای آموزشی، توجیهی، فنی بر عملکرد مالی عاملین ذیحساب ناجا انجام شود.
4- تحقیقی پیرامون رابطه میزان و نوع مدرک تحصیلی عاملین ذیحساب ناجا بر عملکرد آنان انجام شود.
در صورت نیاز به مشاوره با در ارتباط باشید.