انجام پایان نامه با موضوع ژنراتور توربین بادی
در این بخش از آموزش انجام پایان نامه برق سعی در آموزش انجام پایان نامه با موضوع ژنراتور توربین بادی داریم. انجام پایان نامه با موضوع ژنراتور توربین بادی حاضر در سال 93 در دانشگاه علوم و فنون مازندران به سرانجام رسیده است. علاقه مندان به انجام پایان نامه با موضوع ژنراتور توربین بادی می توانند با ذکر منبع از این مطلب در انجام پایان نامه خود استفاده نمایند.
نتیجه گیری و پیشنهاد ادامه کار
5-1- نتیجه گیری
با توجه به نتایج شبیه سازی از فصل قبل، از روش کنترل برداری که برای کنترل کانورتر طرف ژنراتور استفاده شده است، در ژنراتور القائی از دو سو تغذیه با استفاده از روش کنترل برداری (FOC)، میتوان توان اکتیو و راکتیو را به صورت مستقل کنترل کرده (شکل 4 17) و در ژنراتور سنکرون مغناطیس دائم، با استفاده از این روش کنترل، میتوان سرعت ژنراتور را کنترل کرده (شکل 4 8)، و کنترل سرعت، موجب کنترل گشتاور شده (شکل 4 6)، و در نهایت موجب کنترل توان خروجی ژنراتور میشود (شکل 4 10). در این روش کنترل میتوان از روش ردیابی ماکسیمم توان (MPPT) نیز استفاده کرد، که سبب میشود در سرعتهای پایین باد حداکثر توان را به دست آورد. در ضمن با استفاده از روش کنترل برداری (VOC)، که برای کانورتر طرف شبکه مورد مطالعه استفاده گردیده است، میتوان ضریب توان واحد را به دست آورد، طوری که ولتاژ و جریان شبکه هم فاز باشند (شکل 4 24)، و با استفاده از این روش کنترل میتوان ولتاژ لینک DC مربوط به کانورتر دو ژنراتور را نیز ثابت نگه داشت (شکل 4 25 و شکل 4 26). با توجه به نتایج شبیه سازی، و با این روش که ضرایب کنترل کننده های PI کانورتر طرف شبکه و طرف ژنراتور از روش سعی و خطا به دست آمده است، این دو ژنراتور در موقع تغییرات سرعت باد دارای عملکرد مطلوبی میباشند و میتوانند مقادیر خود را با تغییر سرعت باد تغییر داده و عکسالعمل مناسبی داشته باشند، ولی میتوان به این نتیجه نیز رسید که سرعت عملکرد ژنراتور سنکرون مغناطیس دائم سریعتر از ژنراتور القائی از دو سو تغذیه است. زمانی که طول میکشد تا ژنراتور سنکرون مغناطیس دائم به حالت پایدار برسد، سریعتر از ژنراتور القائی از دو سو تغذیه بوده و همچنین در موقع تغییرات سرعت باد نیز این ژنراتور عملکرد سریعتری نسبت به ژنراتور القائی از دو سو تغذیه دارد (شکل 4 8 و شکل 4 15). برای بررسی عملکرد این دو ژنراتور در موقع بروز خطا در شبکه، همچنین با توجه به آنچه که بیان شد، که ضرایب کنترل کننده های PI کانورتر طرف شبکه و طرف ژنراتور از روش سعی و خطا به دست آمده است، میتوان گفت که این دو ژنراتور طبق استاندارد نرک، در موقع بروز خطا از شبکه جدا نشده و تا زمانی که خطا رفع شود در شبکه باقی میمانند. باز هم با توجه به نتایج به دست آمده از شبیه سازی میتوان به این نتیجه رسید، که در موقع بروز خطا، عملکرد ژنراتور سنکرون مغناطیس دائم سریعتر از ژنراتور القائی از دو سو تغذیه است به طوری که مقدار ولتاژ لینک DC ژنراتور سنکرون سریعتر از ژنراتور القائی از دو سو تغذیه به حالت نرمال خود میرسد (شکل 4 29 و شکل 4 34). ولی در ژنراتور سنکرون، در ولتاژ لینک DC (شکل 4 29)، بعد از رفع خطا یک اضافه ولتاژ وجود دارد، که ممکن است موجب آسیب رساندن به خازن لینک DC این ژنراتور شود، لذا بایستی با استفاده از روشهایی از این اضافه ولتاژ جلوگیری کرد. اگر چه سرعت عملکرد ژنراتور سنکرون بالاتر از ژنراتور القائی از دو سو تغذیه است، ولی در کل هزینهی ساخت ژنراتور سنکرون خیلی بالاتر از ژنراتور القائی از دو سو تغذیه است، به طوری که در ژنراتور سنکرون توان نامی مبدلها برابر توان نامی ماشین ولی در ژنراتور القائی این توان در حدود 20 الی 30 درصد توان نامی ماشین است، که این امر نیز موجب افزایش هزینهی ساخت توربین بادی با ژنراتور سنکرون میشود، و از دیگر معایب ژنراتور سنکرون نیز احتمال غیر مغناطیس شوندگی آهنربای این ژنراتورها در اثر افزایش درجه حرارت است.
پیشنهادات
• میتوان برای بررسی عملکرد این دو ژنراتور به جای تغییرات سرعت باد از تغییرات بار استفاده کرد و دید که کدام ژنراتور میتواند توان مورد نیاز ناشی از تغییر بار را جبران کند و بیشتر در شبکه باقی بماند و ناپایدار نشود.
• با بروز خطای سه فاز در شبکه دیدیم که ولتاژ و جریان این دو ژنراتور و شبکه افزایش پیدا میکند که موجب آسیب رسیدن به کانورتر، خازن لینک DC و… میشود که میتوان با استفاده از روشهایی از این اضافه جریانها و اضافه ولتاژها جلوگیری کرد.
• برای کنترل کانورتر طرف شبکه و کانورتر طرف ژنراتور از روش کنترل برداری استفاده شده است که در این کنترل برداری از کنترل کننده های PI استفاده شده است که مقدار ضرایب آنها از روش سعی و خطا به دست آمده است که میتوان برای به دست آوردن ضرایب آنها از روش تحلیلی یا با استفاده از الگوریتمهای هوشمند مانند هوش مصنوعی یا شبکه عصبی و… استفاده کرد.
در صورت نیاز به مشاوره در زمینه انجام پایان نامه با موضوع ژنراتور توربین بادی می توانید با ما در ارتباط باشید.