انجام پایان نامه با موضوع جنبش زنان
در این بخش از آموزش انجام پایان نامه با موضوع جنبش زنان سعی در ارائه نمونه فصل 5 داریم تا علاقه مندان به انجام پایان نامه جامعه شناسی با نحوه نگارش پایان نامه با این موضوع بیشتر آشنا شوند. انجام پایان نامه با موضوع جنبش زنان حاضر در سال 87 در دانشگاه علامه به سرانجام رسیده است. علاقه مندان به انجام پایان نامه با موضوع جنبش زنان می توانند با ذکر منبع از این فایل در انجام پایان نامه خود استفاده نمایند.
نتیجه گیری
جستجوي «معاني ذهني كنشگران جنبش زنان» موضوعي بود كه در انجام پایان نامه حاضر مورد توجه قرار گرفت. موضوعي كه در سطوح مختلف از مختصات عيني و بيروني جنبش زنان گرفته تا مختصات ذهني و دروني آن مد نظر محقق بود. در اين تحقيق تلاش شد با گردآوري اطلاعات لازم درباره اقدامات و رويدادهاي جمعي كنشگران جنبش زنان، و همچنين چگونگي سازماندهي، ائتلافها و برنامههاي عمل موجود در جنبش، مختصات عيني آن ترسيم شود؛ و سپس با بررسي معاني ذهني كنشگران از رهگذر مصاحبه با آنها يا مطالعه مقالاتشان، مختصات ذهني جنبش زنان شناسايي شود. در مجموع، يافتههاي اين تحقيق را ميتوان زمينه اي مقدماتي براي توصيف وضعيت جنبش زنان ايران، با تكيه بر معاني ذهني كنشگران آن دانست.
در اين فصل، پس از خلاصهسازي و جمعبندي دادههاي تحقيق به نتيجهگيري از يافتهها پرداخته ميشود. بطوريكه ابتدا، جمعبندي يافتهها در قالب ترسيم مختصات عيني و ذهني جنبش مرور ميشود، و سپس به نتيجه گيري از اين يافتهها در جهت شناخت ويژگيهاي جنبش زنان در ايران پرداخته ميشود. در انتها نيز مشكلات عملي پژوهش و پيشنهاداتي براي آينده پژوهش در اين حوزه ارائه ميگردد.
- ترسيم نقشه جنبش زنان
در فرايند انجام پایان نامه با موضوع جنبش زنان حاضر، تلاش شد تا با مستندسازي رويدادها و اقدامات جمعي كنشگران این حوزه، عينيت مبارزات آنها نشان داده شود. اما از آنجايي كه جنبشهاي اجتماعي در سراسر دنيا، واقعيتهايي سيال، عمدتاً ناپيدا و همچنين غير رسمي هستند، لذا روايت و تاريخ «رسمي» نيز درباره آنها بسيار كم است. جنبشهاي اجتماعي، سازمانهايي رسمي نيستند كه توسط كارمندانش ثبت و ضبط شوند، يا در بايگانيها و دبيرخانهها اسنادي طبقه بندي شده از آنها موجود باشد، يا اينكه ساليانه گزارشهايي از آنها تهيه شده و براي كتابخانهها ارسال شود. جنبشها، موجود اجتماعي پيچيده و فراري هستند كه عمدتاً از ديد عينكهاي رسمي پنهان ميمانند. بويژه، اين خصيصه در جوامع غير دموكراتيك، چندين برابر تشديد ميشود. بطوريكه در اين جوامع، جنبشها آگاهانه تلاش ميكنند تا جايي كه لازم است ديده نشوند. آنها تنها زماني خود را نمايان ميسازند كه كنشي اعتراضي در كار باشد. از اين نظر، مطالعه جنبشهاي اجتماعي به اندازه خود اين جنبشها پيچيدگيهاي خاص خود را دارد. در اين تحقيق نيز تلاش شد تا به جاي جستجوي اسناد رسمي كه عموماً چيزي با عنوان جنبش زنان در آنها ناياب است، به روايتهاي غير رسمي و شفاهي كنشگران اين جنبش توجه شود. لذا مسير انجام اين تحقيق، از درون ميدان عمل كنشگران آن عبور كرد.
پس از مروري تاريخي بر گذشته جنبش زنان در ايران، از مشروطه تا دوره معاصر؛ رويدادهاي جمعي و اقدامات كنشگران جنبش زنان در ده سال اخير با تمركز بيشتري مورد بررسي قرار گرفت. در اين دوره دهساله، اقدامات تاثيرگذار بيروني، سازمانها و ائتلافهاي كنشگران جنبش، و چالشهاي آنها در جريان عمل مطالعه شد و در نهايت پنج جريان در جنبش زنان ايران شناسايي شد. البته، جنبش زنان از آنجايي كه پديده سيالي است، نمي توان ادعا كرد كه ميان اين جريان ها خط و مرزهاي دقيقي وجود دارد، اما بر اساس تفاوت هايي كه بيشتر در كنش جمعي آنها مشاهده شد، بويژه بر مبناي استراتژيها و برنامههاي عملي و ائتلافهايي كه بر اين اساس شكل گرفتهاند، اين جريانها به عنوان جريانهاي واقعاً موجود شناسايي شدند. در مرتبه اول مي توان به گروه هاي فعال تحت برنامه عمل «كمپين يك ميليون امضاء» به عنوان گسترده ترين جريان جنبش اشاره كرد. پس از آن مي توان از جمع كنشگراني كه تحت نام «گروه ميدان زنان» فعاليت ميكنند، نام برد. دسته سوم، زنان اصلاح طلب هستند كه به نيروهاي سياسي دوم خردادي نزديكي دارند. چهارمين گروه، زناني با گرايش هاي چپگرايانه كه سابقاً تحت ائتلاف هواداران حركت جهاني فعال بودند، و آخرين گروه نيز زنان ملي-مذهبي هستند. شايان ذكر است كه سه جريان اول، در حال حاضر فعال هستند و بيشتر نمود بيروني دارند، اما دو جريان ديگر در زمان انجام تحقيق غيرفعال بودند.
در مرحله بعد، بر اساس مصاحبههاي زمينه يابي، آگاهيدهندگان هر يك از اين جريانها مشخص شدند، تا معاني ذهني موجود در جنبش زنان مورد كنكاش قرار گيرد. طي مصاحبههاي عميقي كه با كنشگران شاخص هر يك از اين پنج جريان انجام شد و همچنين مطالعه مطالب مكتوب آنها، معاني ذهني آنها در سه حوزه «تحليل وضعيت موجود»، «چگونگي تغيير اين وضعيت»، و «چالشهاي موجود در عمل» مورد پژوهش قرار گرفت.
جهت دانلود فایل کامل کلیک کنید
در صورت نیاز به مشاوره با ما در ارتباط باشید.