انجام رساله دکتری برق قدرت
در ادامه آموزش انجام رساله دکتری برق قدرت در این بخش نمونه فصل سوم پایان نامه که در سال 88 در دانشگاه امیرکبیر به سرانجام رسیده است ارائه شده است. علاقه مندان به انجام رساله دکتری برق قدرت می توانند با ذکر منبع از این فایل در انجام رساله دکتری برق خود استفاده نمایند.
روش پيشنهادي در انجام رساله دکتری برق قدرت حاضر
الگوریتم پیشنهادی جهت انجام رساله دکتری برق قدرت حاضر طوری طراحی شده است که بتواند با حفظ ترکیب اولیه جزایر که توسط دینامیک سیستمهای قدرت به هم پیوسته تعیین شده است بتواند به حداقل بارزدایی در جزایر ایجاد شده دست یابد و از اینرو عدم تعادل بین تولید و مصرف در داخل این جزایر را به حداقل برساند.
در روش پيشنهادي براي انجام پژوهش با توجه به موارد ذكر شده در بند مربوط به ايدهها و نوآوريهاي رساله گام هاي زير براي انجام رساله دکتری برق قدرت حاضر برداشته خواهد شد.
با استفاده از روش تطبیق گشتاورها و روش زیر فضای Krylov مدهای بین ناحیه ای سیستم مورد مطالعه را که در یک بازه فرکانسی معین قرار دارند محاسبه میگردد. استفاده از این روش در جهت افزایش سرعت محاسبات و تمرکز روی مدهای بین ناحیهای بوده است.
با استفاده از مدهای بین ناحیهای بدست آمده گروهبندی اولیه ماشینها توسط نظریههای معتبر خوشهبندی تعیین شده و از روی آن مرزهای اولیه جزایر و ماشینها و باسهای داخل آنها بدست میآیند. از آنجا که این جزایر اولیه با توجه به دینامیک شبکه مشخص گردیده اند بنابراین ماشینهای سنکرون در یک جزیره قرار خواهند گرفت. هدف این قسمت تعیین تعداد واقعی جزایر اولیه به منظور اجتناب از صرف زمان در محاسبات و نیز تعیین جزایری است که احتمال پایداری آنها با توجه به همسو بودن ماشینهای موجود در داخل آنها بیشتر است.
با استفاده از اطلاعات استاتیکی و دینامیکی شبکه مشخصات این جزایر اولیه از قبیل تولید، مصرف، تعداد ماشین، ظرفیت شروع مجدد، خطوط قابل دسترس و غیره معین میگردند.
در مرحله اول سعی بر این است که در هر سیستم تا آنجا که امکانپذیر باشد شبکه را به تعداد کمتری جزیره شکست که این کار به دلیل بهبود پایداری جزایر و غلبه بر مشکلات بازیابی صورت میگیرد. از اینرو با توجه به تعداد مدهای بین ناحیهای ترکیبات مختلفی از جزایر با تاکید بر کم بودن تعداد آنها در این مرحله انتخاب میگردند.
به منظور بهبود و حفظ پایداری فرکانسی جزایر و نیز دستیابی به حداقل خاموشی در مرحله جزیرهسازی یک الگوریتم بهینهسازی قوی جهت نیل به حداقل بارزدایی در کل سیستم پس از جزیرهسازی بکارگرفته میشود. به منظور تعیین جوابهای قطعی مبنای این الگوریتم بهینهسازی بارزدایی بر اساس نظریه گراف بوده است. ترکیب الگوریتم پیشنهادی در این مرحله با مرزهای اولیه جزایری که با توجه به دینامیک شبکه تعیین شدهاند می تواند سرعت و دقت جزیرهسازی را تا حدود زیادی بهبود بخشد.
پس از تعیین بهترین آرایش جزیرهها با توجه به شرایط استاتیکی و دینامیکی سیستم پایداری گذرای جزایر با توجه به معیار جدید برابری سطوح توسعه یافته چک می گردد. در صورتی که یک جزیره کاندید شرط پایداری گذرایی را نیز ارضا کند به عنوان یک جزیره صحیح و قابل اجرا ذخیره شده و پس از اتمام الگوریتم سناریوی جزیره سازی اجرا میگردد.
مفهوم روش ارایه شده در این رساله جهت حداقل کردن بارزدایی در شکل (2-2) نشان داده شده است. فرض کنید که یک سیستم قدرت به هم پیوسته توسط روش خوشهبندی پیشنهادی در الگوریتم (که در واقع بخش اول روش پیشنهادی این تحقیق است) به سه جزیره اولیه شکسته شده باشد که این سه جزیره اولیه به همراه باسها و ژنراتورهای موجود در داخل هر کدام از جزایر با استفاده از روش پیشنهادی در انجام رساله دکتری حاضر به دست آمده باشند.
در این شکل گروه بندی اولیه ژنراتورها و باسها که توسط روش پیشرفته Arnoldi ارایه گردیده نشان داده شدهاند. فرض کنید که جزیره A دارای مرزهای مشترک با جزایر B وC باشد. در بین هر دو جزیره که دارای مرزهای مشترک با یکدیگر میباشند یک ناحیه پسیو وجود دارد که این ناحیه دارای ژنراتور و منابع تولید نبود و فقط شامل باسهای بار و خطوط انتقال میباشد. این قسمت که در واقع بین جزایر قرار گرفته و ابعاد آن میتواند تا اولین باس نزدیک به باسهای ژنراتوری در جزایر دیگر گسترش یابد شبکه مرزی (Interface Network) یا شبکه مبادله (Interchange Network) نامگذاری می گردد. در واقع شبکه مرزی شبکهای است که بین قسمتی از هر کدام از جزایر که در آنها ژنراتوری وجود ندارد و از طریق خط انتقال متصل کننده دو جزیره به همدیگر و سایر باسهای بار متصل شدهاند، درست شده است. خطوطی که یک جزیره را به جزایر دیگر متصل میکنند خطوط مرزی نام دارند و باسهایی که از طریق این خطوط به همدیگر متصل میگردند و در واقع هرکدام از آنها در دو جزیره متفاوت قرار گرفتهاند باسهای مرزی (Boundary Buses) گفته میشوند. هر جزیره از طریق همین باسها به جزایر دیگر متصل میگردد. برای تشکیل شبکه مرزی یا همان شبکه مشارکت کننده تمامی درختهایی را که از باس مرزی یک جزیره منشعب شده و در داخل همان جزیره گسترش یافتهاند و تنها شامل باسهای بار میباشند را شناسایی کرده و آنرا شبکه مرزی یا شبکه مشارکت کننده مینامند. با این توصیف مشخص میگردد که هر شبکه مرزی حداقل از دو قسمت شبکه پسیو تشکیل میگردد که قسمتی از آن در داخل جزیره اول و قسمت دوم در داخل جزایر دیگر قرار میگیرد. در صورتیکه چندین جزیره طوری بهم متصل شده باشند که باهم دارای شبکه های مرزی مشترک باشند در این صورت تعداد جزایر مشارکت کننده در این شبکه مرزی بیشتر خواهد بود. همچنین بسته به تعداد جزایر تشکیل شده اولیه شبکههای مرزی مختلفی در نقاط مختلف یک سیستم قدرت بهم پیوسته میتواند بیشتر باشد.
جهت دانلود فایل کامل کلیک کنید
در صورت نیاز به مشاوره در زمینه انجام رساله دکتری برق قدرت با ما در ارتباط باشید.