انجام پایان نامه مدیریت تولید و عملیات
در راستای آموزش انجام پایان نامه مدیریت تولید و عملیات در این بخش نمونه پیشنهادات و محدودیت های پایان نامه ارشد ارائه نموده ایم تا علاقه مندان به انجام پایان نامه مدیریت تولید و عملیات با نحوه نگاش این بخش از پایان نامه بیشتر آشنا شوند.
انجام پایان نامه مدیریت تولید و عملیات حاضر در سال 1388 در دانشگاه باهنر کرمان به سرانجام رسیده است. علاقه مندان به انجام پایان نامه مدیریت می توانند با ذکر منبع از این رساله در انجام پایان نامه خود استفاده نمایند.
5.4. پیشنهادها
5.4.1. پیشنهادهای عمومی
تاییدیه غالبا به عنوان ابزاری برای رقابتی ماندن در بازار مدنظر قرار می گیرد و نه به عنوان ابزاری برای افزودن ارزش به فرآیندهای سازمانی و بهبود یافتن کیفیت و عملکرد (علی بیاتی، اله وردی تقوی؛ 2007، 149-140). بنابراین به بنگاه ها توصیه می شود که اصولا روی تطابق و مستند سازی تمرکز نکرده بلکه بر ترکیب کردن مدیریت کیفیت با موفقیت کسب و کار در کل متمرکز شوند. ممکن است تفاوت های دیگری بین بنگاه های گواهی شده و نشده وجود داشته باشد که بطور معنی دار بر این ارتباطات تاثیر می گذارد، از این رو یافته ها بایستی با احتیاط مورد رویکرد قرار گیرند. بنگاه ها بایستی فراتر از فرآیند تاییدیه و لازمه های مقدماتی ایزو 9000 رفته و بر تاکید عمومی بر کیفیت در هر ناحیه کسب و کار تمرکز کنند و سایر ابزار و فنون ضروری بر مبنای استانداردهای طرح شده توسط ایزو 9000 و پیش رفتن به سوی مدیریت کیفیت را بکار برند (توفان کاک، 2007، 213-207).
نیاز به پیاده سازی ایزو 9000 را در پاسخ به انگیزه خارجی نبایستی مدیران را دچار ترس کند زیرا ممکن است مشکلات گزارش شده در پیاده سازی آن قرار داشته، نه خود رویه های ایزو. البته انگیزه خارجی تعهد نمی کند که بنگاه ها کاملا از پیاده سازی ایزو پشتیبانی کنند. مدیران نبایستی ایزو را تنها بصورت نمادین اتخاذ کنند. پیاده سازی اثربخش و موفق ایزو 9000 وابسته به نگرش مدیران است. پس مدیران بایستی آگاهی از اهمیت ایزو 9000 ایجاد کرده و پیام ایزو را به کارکنان انتقال دهند. کارکنان بایستی به استانداردهای ایزو 9000 توجه کنند و نه فقط آن را به عنوان کار مستند یا فقط آماده شدن برای ممیزی های خارجی در نظر داشته باشند. آنها بایستی استانداردهای ایزو 9000 را به عنوان عملکردهای روزانه درونی سازی کنند. با دنبال کردن تبدیل انگیزه از خارجی به داخلی، کارکنان ایزو 9000 را داوطلبانه و در نتیجه عمیق پیاده سازی خواهند کرد. بایستی آزمایش شود که آیا کارکنان خوب آموزش و تعلیم دیده اند، فرآیندهای ایزو 9000 به درستی شناسایی و تعریف شده اند، مستند سازی ایزو 9000 کاملا حفظ و ممیزی شده است. گذشته از این یک سازمان بایستی آن را با ممیزی های داخلی، بازنگری مدیریت و اقدامات اصلاحی اش ادامه دهد (ون جنگ، چینگ لین؛ 2008؛ 216-194). استانداردهای ایزو 9000 تا اندازه ای به اجرای TQM و بهبود عملکرد کسب و کار مرتبط می باشد. توصیه این است که ایزو 9000 بایستی با فلسفه و روش های TQM ترکیب گردد (هانگی سان؛ 2000؛ 179-168).
5.4.2. پیشنهادهای اصلی
علاوه بر کلیه پیشنهادهای عمومی مطرح شده در انجام پایان نامه مدیریت تولید و عملیات حاضر می توان به این پیشنهادهای تخصصی نیز اشاره کرد.
1. تحلیل تفصیلی تغییرات متغیرهای عملکرد می تواند سودمند باشد از آنرو که علل اثرگذار بر آنها مشخص شده و برای تقویت رشد یا جلوگیری از کاهش اقدام به موقع و اثربخش صورت پذیرد.
2. تحقیقی وسیع با در نظر گرفتن کلیه عوامل اثرگذار بر عملکرد تعریف شود تا مهمترین عوامل اثرگذار شناسایی شوند. این امر امکان تقویت عوامل مطلوب و کاهش یا حذف عوامل نامطلوب را ممکن می سازد.
3. سیستم مکانیزه اقدامی بسیار مطلوب در جهت تسهیل روند انجام کارها ارزیابی شد که یکی از مهمترین کارکردهای آن میسر کردن دسترسی سریع، دقیق، و صحیح به داده ها برای بررسی و تحلیل عملکرد می باشد. پیشنهاد می شود هر چه سریعتر این سیستم مکانیزه تبدیل به سیستم جامع شود تا گروه صنعتی بارز از حداکثر منافع سیستم های مکانیزه بهره مند گردد.
4. در کنار هدف گذاری کوتاه مدت بر شاخص های فیزیکی تر مانند بهره وری، تمرکز بر شاخص های کیفی تولید و خدمات می تواند منافع شایان توجهی را متوجه این گروه صنعتی نماید.
5. توجه به توسعه نیروی انسانی با تمامی مشکلات و موانعی که بر سر راه آن وجود دارد می تواند به عنوان هدف میان مدت مدیران ارشد گروه قرار گیرد تا در شرایط آتی بازار به عنوان یکی از وجه تمایزهای گروه در عرصه رقابت عمل نماید.
6. توسعه فرهنگ سازمانی می تواند روح تعهد سازمانی را در نیروی کاری تقویت کرده و باعث اثربخشی بیشتر فعالیت ها و سیستم های جدید پیاده سازی شده گردد.
7. ثبات مدیریت یکی از شاخصه های بسیار مطلوب گروه صنعتی بارز است. اما سکون شغلی خود عاملی برای کاهش انگیزه و توان جسمی و روحی و بالطبع کاهش اثربخشی و یا حتی تاثیر منفی بر عملکرد می شود. از طرفی جابجایی نیروهای آموزش دیده، متخصص و با تجربه نیز می تواند باعث مشکلات جدی شود. با توجه به این موارد بایستی ترتیبی اتخاذ شود تا گردش شغلی با بیشترین منافع و کمترین تاثیرات منفی، در راستای شکوفایی خلاقیت و نوآوری و ایجاد انگیزه برای نیروی کاری صورت پذیرد.
8. دسترسی به بازارهای جهانی یا از دیدگاه دیگر تولید در کلاس جهانی بایستی به عنوان یکی از مهمترین اهداف میان مدت گروه صنعتی بارز مد نظر قرار گیرد.
9. تبادلات علمی و تحقیقاتی نیز بایستی در کنار تبادل تکنولوژی از کشورهای پیشرو مد نظر مدیران ارشد گروه صنعتی بارز قرار گیرد. واحد تحقیقات و توسعه به عنوان متولی این امر نقش به سزایی در موفقیت های بسیار این گروه صنعتی در کشور داشته است اما برای رقابت در عرصه جهانی که دارای شرایط خاص خودش می باشد نیاز به فعالیت های وسیع تر می باشد.
10. توجه به روند تغییرات بازار داخلی برای موفقیت یک واحد صنعتی لازم است اما برای حفظ جایگاه و مزایای رقابتی کافی نیست. بنابراین پیشنهاد می شود برای کسب مزایای رقابتی نسبت به رقبای داخلی و نیز خارجی روند تغییرات بازار جهانی به دقت مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.
11. پیش بینی سریع، صحیح، و دقیق نیازهای بازار داخلی و خارجی و نیز روند تغییرات آنها می تواند منجر به کسب مزایای رقابتی در بازارهای داخلی و خارجی شود.
12. ائتلاف های تجاری و فنی با تولیدکنندگان برتر منطقه ای و حتی جهانی می تواند باعث معتبر شدن نام تجاری گروه صنعتی بارز شده و مزایای رقابتی را به دنبال آن به همراه داشته باشد.
5.4.3. پیشنهادهایی به محققان آینده
شرکت هایی که تصمیم به پیاده سازی ایزو 9000 می گیرند ضرورتا به یک دوره زمانی برای وفق دادن عملیاتشان با لازمه های استاندارد نیاز دارند که این مقایسه ای بین دوره زمانی شروع پیاده سازی استاندارد در شرکت، با دوره زمانی که در آن شرکت رسما گواهی خواهد شد را ایجاب می کند (مارتینز کاستا، مارتینز لورنته؛ 2007؛ 499-484). مورد کاوی های عمیقی که به تفصیل تاثیر اجزاء ایزو 9000 و ابتکارات بهبود را در طی زمان بررسی کند، مورد نیاز است (می فنگ، مایل ترزیوفسکی، دنی سمسون؛ 2008؛ 37-22).
5.5. محدودیت های در انجام پایان نامه مدیریت تولید و عملیات حاضر
تفکیک هزینه های کل به هزینه هایی که در اثر اعمال لازمه های ایزو 9000 و 14000 رخ داده است از غیر آن امکان پذیر نبود تا مشخص شود که آیا پیاده سازی ایزو 9000 و 14000 باعث کاهش هزینه یا افزایش آن شده است. تعمیم نتایج این تحقیق در خصوص تاثیرات ایزو 9000 و 14000 به سایر متغیرهای عملکرد در گروه صنعتی بارز امکان پذیر نیست. بدلیل گذشت زمان طولانی امکان بررسی تفصیلی وضعیت گروه صنعتی بارز در سال های مورد مطالعه میسر نبود. سهم تولید گروه با سهم بازار تفاوتی جزئی دارد به این معنی که مقداری از نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود. بنابراین سهم بازار گروه اندکی از سهم تولید آن کمتر است اما روند این دو نسبت دارای آهنگ مشابهی است. بدین لحاظ و بدلیل موجود نبودن سهم بازار برای سال های مورد مطالعه، از این نسبت برای سهم بازار استفاده شد. ممکن است برخی هزینه ها یا سودها در سال های بعد لحاظ شده باشند که این می تواند تغییر جزیی در اعداد واقعی مربوط به سال های مختلف ایجاد کند اما در روند کلی و تحلیل های انجام شده تغییری ایجاد نمی شود. این مطالعه در سطح کارشناسی ارشد تعریف شده بود و لذا صرفا به بررسی تاثیر پیاده سازی ایزوها بر عملکرد با رویکرد کلان پرداخته بود و تاثیر سایر عوامل مداخله گر احتمالی را مدنظر قرار نداده بود.
محقق در انجام پایان نامه مدیریت تولید و عملیات حاضر قادر به یافتن پاسخ این سوال نبود که در صورت عدم پیاده سازی ایزو 9000 و 14000 و نیز عدم قرار دادن آن به عنوان یک پیش شرط توسط بسیاری از شرکای تجاری، وضعیت عملکرد گروه صنعتی بارز چه تفاوت هایی با وضعیت کنونی داشت؟
5.6. خلاصه
به طور کلی در این فصل نتیجه گیری و پیشنهاد های حاصل از انجام پایان نامه مدیریت تولید و عملیات حاضر ارائه شد. در ابتدا خلاصه ای از کل تحقیق ارائه گردید. سپس به بحث و نتیجه گیری در خصوص نتایج آزمون ها و روندها پرداخته شد. با توجه به نتایج آزمون ویلکاکسون برای متغیرهای بهره وری و سهم بازار که اختلاف معنی داری را بین قبل و بعد از دریافت تاییدیه ایزو 9000 و 14000 نشان نداد و نیز روند تغییرات سالانه می توان بطور قطعی تاثیر مستقیم پیاده سازی این استانداردها را رد کرد. با توجه به نتایج آزمون ویلکاکسون برای متغیرهای هزینه کل و سود خالص کل که اختلاف معنی داری را بین قبل و بعد از دریافت تاییدیه ایزو 9000 و 14000 نشان داده بود، تحلیل روند تغییرات سالانه این دو متغیر انجام شد. تحلیل روند نتایج آزمون ویلکاکسون را تایید کرد اما علّت وجود این اختلاف را پیاده سازی استانداردهای ایزو 9000 و 14000 نمی دانست. در نهایت فرضیه های این تحقیق مورد تایید قرار نگرفتند. این به معنی آن است که تاثیر معنی داری حاصل از پیاده سازی ایزو 9000 و 14000 بر عملکرد عملیاتی و کسب و کار گروه صنعتی بارز یافت نشده است. لازم به ذکر است که امکان اثر گذاری استانداردهای ایزو 9000 و 14000 بر متغیرهایی غیر از متغیرهای مورد بررسی در این تحقیق، منتفی نمی باشد. سپس پیشنهادهایی در سه بخش پیشنهادهای عمومی، اصلی، و به محققان ارائه گردید. پس از آن محدودیت های تحقیق مورد بررسی قرار گرفت.
در صورت نیاز به مشاوره در زمینه انجام پایان نامه مدیریت تولید و عملیات با ما در ارتباط باشید.