نحوه اکسپت گرفتن مقاله
نحوه اکسپت گرفتن مقاله همواره برای بسیاری از علاقه این حوزه مورد سوال بوده است. در این بخش نکاتی پیرامون نحوه اکسپت گرفتن مقاله ازائه شده است که دانستن آن خالی از لطف نیست. همراه ما باشید.
برای اکسپت گرفتن مقاله خود در یک ژورنال علمی، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
- انتخاب ژورنال: در ابتدا، ژورنالهایی را که مناسب برای مقاله شما هستند، بررسی کنید. ژورنالها عموماً در وبسایتهای خود معیارهایی را ارائه میدهند که براساس آنها میتوانید تصمیم بگیرید که آیا مقاله شما با ژورنال مورد نظر سازگار است یا خیر. در انتخاب ژورنال باید مواردی مانند رشته تخصصی ژورنال، قوانین و دستورالعملهای نویسندگان، زمان داوری و سیاستهای انتشار آن مدنظر قرار بگیرند.
- خواندن دستورالعملها: بعد از انتخاب ژورنال مورد نظر، باید دقیقاً دستورالعملهای ارسال مقاله را مطالعه کنید و به آنها عمل کنید. این ممکن است شامل مواردی مانند فرمت نوشتاری، حداکثر تعداد کلمات، نحوه ساختاردهی، نحوه تهیه فایل ارسالی و سایر الزامات باشد.
- آمادهسازی مقاله: بقیه مراحل نوشتن مقاله، شامل تهیه چکیده، مقدمه، روششناسی، یافتهها و نتیجهگیری قبل از این مرحله انجام شده است. حالا باید مقاله را به فرمت مورد نیاز ژورنال تنظیم کنید و همه اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید.
- ارسال مقاله: پس از آمادهسازی مقاله، میتوانید آن را به ژورنال ارسال کنید. این معمولاً از طریق سیستم آنلاین ژورنال صورت میگیرد. همچنین میتوانید بررسی کنید که آیا ژورنال مورد نظرشان امکان ارسال ایمیل را فراهم میکند یا خیر.
- مرور داوران: مقاله شما پس از ارسال، توسط داوران شناسایی و بررسی میشود. در این مرحله، داوران نظرات و پیشنهادات خود را درباره مقاله شما ارائه میدهند. این نظرات میتوانند از جنبههای علمی و فنی مقاله، ساختار نگارشی، اصلاحات و تقدم و تاخر مقاله باشند.
- اصلاح مقاله: بر اساس نظرات داوران، شما باید مقاله خود را اصلاح کنید. اصلاحات ممکن است شامل تغییرات در ساختار، توضیحات بیشتر، تحلیل دادهها و مستند سازی منابع باشد.
- ارسال نسخه نهایی: پس از اصلاحات لازم، مقاله نسخه نهایی خود را بر اساس درخواست ژورنال به همراه نسخه اصلاحات و توضیحات مربوطه ارسال کنید.
- تصمیمگیری ژورنال: پس از ارسال نسخه نهایی، ژورنال تصمیم میگیرد که مقاله شما قابل قبول است یا نه. اگر مقاله شما پذیرفته شد، شما دوباره از طریق سایت ژورنال یا ایمیل مطلع میشوید.
- تکمیل فرایند انتشار: پس از پذیرش، شما باید فرایند نهایی انتشار مقاله را با ژورنال تکمیل کنید. این شامل امضای فرمهای لازم، پرداخت هزینههای مرتبط و آمادهسازی نسخه نهایی برای چاپ است.
به عنوان یک نکته اضافی، باید به خاطر داشته باشید که فرایند اکسپت گرفتن مقاله چند ماه طول میکشد و ممکن است نیاز به اصلاحات و تغییرات داشته باشید. بنابراین، صبور بودن و مطابقت با الزامات ژورنال بسیار مهم است.
فرق سابمیت و اکسپت مقاله
فرق اصلی بین سابمیت و اکسپت مقاله در ارزیابی و تصمیمگیری نشر مقاله است.
- سابمیت (Submission): وقتی یک مقاله به یک مجله علمی ارسال میشود، تحریریه یا داوران مجله ابتدا مقاله را بررسی میکنند. در این مرحله، مقاله ممکن است بر اساس معیارهای پذیرفته شدن مقاله یا ناپذیرفته شدن آن ارزیابی شود. اگر مقاله جواب سابمیت دریافت کند، بدین معنی است که مقاله برای یک دوره بررسی و ارزیابی بیشتر به داوران ارسال شده است.
- اکسپت (Accept): وقتی که مقاله بررسی و ارزیابی داوران را پشت سر گذاشته و نتیجه نهایی ثبت میشود، مجله به نویسندهها اعلام میکند که مقاله به عنوان یک مقاله قابل قبول توسط آن مجله پذیرفته شده است. در این صورت، مقاله منتشر میشود و به خوانندگان عمومی آن مجله قابل دسترس است.
بنابراین، میتوان گفت که سابمیت یعنی ارسال مقاله به مجله برای بررسی و اکسپت یعنی قبول شدن مقاله توسط مجله.
اکسپت مقاله در کمترین زمان
راه حلهای مختلفی برای سرعتترین قبولی مقاله در نظر گرفته میشود که شامل موارد زیر است:
- انتخاب یک ژورنال معتبر و معمولاً دارای سرعت انتشار بالا: انتخاب یک ژورنالی که سرعت انتشار آن در بازخورد به نویسندهها سریع است، میتواند مقاله شما را در کمترین زمان ممکن پذیرفته کند. برای این کار، میتوانید به لیست ژورنالها و رتبهبندی آنها در زمینهی موردنظرتان مراجعه کنید و سرعت انتشار، تعداد مقالات دریافتی و نویسندهها را بررسی کنید.
- ارائه یک مقاله با کیفیت بالا: نگارش و ارائه یک مقاله عالی به همراه مطالعات کامل و متعهدانه، میتواند فرصت پذیرش مقاله شما را افزایش دهد. تنظیم موضوع مهم است و بررسی دقیق و رفع اشکالاتی که نظر داوران ممکن است داشته باشد، میتواند باعث سرعت تصمیمگیری شود.
- انجام مطالعه و تحقیق کافی در مورد ژورنال: مطلع شدن از قوانین و سیاستهای ژورنالی که میخواهید مقاله خود را برای آن ارسال کنید، میتواند فرصت پذیرش مقاله شما را افزایش دهد. همچنین بررسی مقالات قبلی مقالههای منتشر شده در ژورنال مورد نظر و مشاهده سبک نوشتاری و محتوای مورد پذیرش دیگر مقالات میتواند کمک کند.
- ارتباط مکرر با نیروی مجرب در داخل ژورنال: برقراری ارتباط مداوم با نماینده ژورنال، مدیر اجرایی و سایر کارمندان ویژه ژورنال میتواند در پردازش سریعتر مقاله شما موثر باشد.
- ارائه دادهها و نتایج معتبر و قابل تکرار: تکمیل و اجرای مطالعه تحقیقی براساس استانداردهای روششناسی قابل قبول و ارائه دقیق نتایج، میتواند به شما در پذیرش سریعتر مقاله کمک کند.
- پیگیری منظم: پیگیری و مذاکره با ژورنال و یا نمایندهای که مسئول بررسی مقاله شماست، میتواند باعث تسریع در روند ارسال، بازخورد و تصمیمگیری شود.
همچنین، در نظر بگیرید که مقالات علمی زمانبری هستند و هر ژورنال نیازمند زمان و کار کوشا برای بررسی مقالههاست. لذا، انتظار قبول یا رد شدن زودهنگامترین زمان ممکن ممکن است نارضایتی به دنبال داشته باشد.