انجام پایان نامه مطالعات زنان
انجام پایان نامه مطالعات زنان در مقاطع ارشد و دکتری با چالش های مواجه است که علاقه مندان به انجام رساله دکتری و پایان نامه ارشد مطالعات زنان همواره با آن مواجه هستند. در این بخش از آموزش انجام پایان نامه مطالعات زنان سعی در ارائه نمونه فصل 5 پایان نامه داریم تا دانشجویان جهت انجام پایان نامه خود از آن الهام بگیرند.
انجام پایان نامه مطالعات زنان حاضر در سال 93 دردانشگاه شهید باهنر کرمان به سرانجام رسیده است. علاقه مندان به انجام پایان نامه مطالعات زنان می توانند با ذکر منبع از این پایان نامه استفاده نمایند.
بحث و بررسی
5-1-2-بحث و بررسی آمار توصیفی
یافته های حاصل از انجام پایان نامه مطالعات زنان حاضر نشان دادند که بیشترین فراوانی زنان زندان شهر کرمان مربوط به زنانی می باشد که ساکن شهر ؛ در گروه سنی 30-35 سال؛ مقطع تحصیلی دبیرستان و دیپلم؛ خانه دار؛ودر صورت اشتغال ، شغل آزاد؛ درآمد خانوادگی زیر 500هزار تومان؛ متعلق به طبقه متوسط ،پدر و مادر بیسواد و در گروه سنی 46-55 سال ؛ پدر شغل آزاد و مادر خانه دار است.
5/26 درصد از زنان قبل از محکومیت با پدر و مادرشان زندگی می کردند ؛4/32 درصد از آنها والدینشان از هم جدا بودند که بیشتر علت این جدایی فوت یکی از والدین بود.به ترتیب 8/17 و 9/11 درصد از این افراد پدر و مادرشان ازدواج مجدد داشته اند.رابطه آنها با ناپدری خیلی بد و با نامادری در حد متوسط بوده اما رابطه خوبی را با برادران و خواهران خود گزارش کرده اند.
بیشترین فراوانی جرائم زنان زندان شهر کرمان به ترتیب مربوط به : حمل مواد مخدر ، دزدی و سرقت ،، قتل ، روابط نامشروع، شرارت و دعوا، فرار و اعتیاد می باشد.که بیشتر آنها هنوز حکم مدت محکومیت آنان صادر نگردیده است.
5-1-2 بحث و بررسي فرضيات
فرضیه اصلی: بین عوامل جامعه شناختی و بروز جرائم در بین زنان رابطه وجود دارد.
با توجه به خروجی حاصل از تحليل رگرسيون متغير هاي (اعتیاد ، حمل مواد مخدر ، قتل ، انحراف جنسی ، ولگردی ،از هم گسیختگی خانواده ، محیط زندگی ، پایگاه اجتماعی اقتصادی ، تحصیلات ، سن ، طبقه اجتماعی ، جدائی والدین و میزان درآمد) پيش بيني كننده هاي متغير وابسته (ارتکاب جرائم ) مي باشند و مقدار نسبت F محاسبه شده كه معادل 389/341 مي باشد اين رابطه معني دار را در سطح معنا داري كمتر از 01/0 تاييد مي كند ، در نتيجه فرضيه پژوهشي كه بيانگر امكان پيش بيني متغير ارتکاب جرائم توسط متغير هاي (اعتیاد ، حمل مواد مخدر ، قتل ، انحراف جنسی ، ولگردی ،از هم گسیختگی خانواده ، محیط زندگی ، پایگاه اجتماعی اقتصادی ، تحصیلات ، سن ، طبقه اجتماعی ، جدائی والدین و میزان درآمد) با بيش از 99 درصد اطمينان مورد تاييد قرار مي گيرد ، از سوي ديگر در پاسخ به اين سوال اساسي پژوهش كه چند درصد از واريانس متغير ارتکاب جرائم توسط متغیرهای فوق الذکر تفسير مي گردد ، مي توان گفت حدود 61 درصد تغييرات نمرات ارتکاب جرائم توسط اين متغيرها توجيه مي گردد ، به عبارت ديگر مي توان گفت نمرات ارتکاب جرائم بوسيله متغير هاي فوق الذکر قابل پيش بينی مي باشد
گلچین(1385) نشان داد کجروي و بزهکار ي نوجوانان تحت تاثير يا در رابطه با عواملي همچون جنس، سن، پايگاه اجتماعي خانواده، درجة مذهبي بودن والدين، ميزان تماس افراد با دوستان کجرو، عضويت در گرو ه هاي بزهکاري، وضعيت تحصيلي، ميزان تعلق به مدرسه، ميزان شرکت والدين در جلسات انجمن اولياء و مربيان است. و متغيرهايي که بيشترين تکرار و تأييد را در ارتباط با ايجاد، زمينه سازي و تقو يت رفتار ارتکاب جرمي وبزهکاري نوجوانان داشته اند به ترتيب عبارتند از: پايگاه اقتصادي اجتماعي، ميزان ارتباط نوجوان با گروه دوستان ناهمنوا و تمايل و عضويت در آن گروه ها، نوع و ميزان نظارت و کنترل والدين بر رفتار نوجوانان و ميزان گسيختگي و نابساما ني خانواده. در تحقیقی تحت عنوان بررسی عوامل اجتماعی موثر بر جرم در زندان زنان که توسط ملکمیان و شریفیان (1388)صورت گرفته است، نتایج این تحقیق نشان داده است که جرایم زنان بیشتر شامل اعتیاد، روسپیگری، سرقت و قتل بوده است این جرایم در فقر اقتصادی، بیکاری، فقدان والدین، والدین معتاد، سطح تحصیلات، سن پایین ازدواج، محیط زندگی نا مناسب، از هم گسیختگی خانواده و تا حدودی کم بودن میزان تعلقات اجتماعی ریشه دارد. افراد مجرم دوران کودکی و نوجوانی خوبی نداشته اند آنها معمولا مورد بی توجهی و بی مهری و تنبیه شدید بدنی قرار داشته اند و برای خلاص شدن از چنین وضعیتی یا دست به فرار زده اند یا تن به ازدواج های زودرس داده اند که در هر صورت با شکست مواجهه شده اند و دست به ارتکاب جرم و جرم زده اند.نتایج این تحقیقات با نتایج حاصل از این فرضیه همسو است.
فرضیه فرعی اول: بین میانگین جرائم زنان با از هم گسیختگی خانواده(جدایی والدین؛ علت جدایی؛ زندگی با افرد قبل از محکومیت؛ وجود نامادری و ناپدری؛ روابط بین خواهران و برادران ،نامادری و ناپدری) تفاوت و جود دارد.
بر اساس نتایج حاصل از فصل چهارم و با توجه به آزمون های انجام شده در سطح اسمی و رتبه ای در رابطه با فرضیه فوق نشان داده شد که بین میانگین جدایی والدین، علت این جدایی و همچنین وجود نامادری و رابطه با ناپدری تفاوتی وجود نداشت.اما آزمون f (anova)و t(نمونه های مستقل) نشان از تفاوت بین میانگین متغیر های زندگی با افراد قبل از محکومیت ،وجود ناپدری و چگونگی روابط بین خواهران ؛ برادران و ناپدری با بروز جرائم زنان بود.
صالحی و حجازی (1385) که در تحقیق خود به این نتیجه رسیدند که عامل خانواده و گروه همگنان بالاترين ميزان تبيين واريانس انحرافات اجتماعي را دارد با نتایج این تحقیق همسویی دارد.
همچنین ستوده (1388) وابستگی شدید به مادر و فقدان روابط محبت آمیز با پدر را یکی از عوامل جرم های جنسی زنان مظرح کرده است. یافته های تحقیق لارنز (2006) نشان داد، دخترانی که محیط خانوادگی سرد و بی روحی دارند و والدین آنها دارای سبک فرزند پروری قدرت مداری می باشند و در خانواده دچار تبعیض با خواهران و برادران خود هستند، بیشتر به سمت بزهکاری روی می آورند.این نتایج همراه با نتایج مساواتی آذر(1374)، فرمانیان (1385)، شارع پور و ورزمیار(1387) با نتایج این فرضیه همسو است.
بنابراین با توجه به نتایج این تحقیق و تحقیقات گذشته می توان گفت که یکی از عوامل خیلی مهمی که می تواند در به انحراف کشیدن زنان و دختران موثر باشد از هم پاشیدگی و از هم گسیختگی خانواده آنها است، بنابراین خانواده ها بخصوص والدینی که در خانواده خود درگیری دارند و جو خانواده ناآرامی بر محیط زندگی آنها حاکم است باید در جهت رفع این مشکل برای جلوگیری از به انحراف کشیدن اعضای آن تلاش کنند.
فرضیه فرعی دوم: بین محیط زندگی(بر حسب وجود افراد ناباب و مجرم) و جرائم زنان رابطه وجود دارد .
چون مقدار سطح معناداری برابر با 000/0 شده و این مقدار از سطح خطای 05/0 کوچکتر شده است بنابراین فرضیه تحقیق تایید می شود، مقدار ضریب همبستگی بین دو متغیر مورد مطالعه برابر با 470/0 شده که نشان می دهد بین دو متغیر در سطح اطمینان 99 % و خطای 1% رابطه مثبت و مستقیم وجود دارد. به عبارت دیگر هر چه محیط زندگی بر حسب وجود افراد ناباب و مجرم در وضعیت بدی باشد میزان جرائم زنان نیز افزایش می یابد.
پائولو و همکارانش (2009) در تحقیق خود نشان دادند زندانیانی که در همسایگی افراد خوب، رشد کرده بودند احتمال بروز جرائم مخصوصا جرائم جنایی کمتری داشته اند.این نتایج با نتایج تحقیقات احمدی؛نوری ؛موسوی(1384)، زیاری(1388)، شاهیوندی و شیخی(1388) و سراج زاده و گیلانی(1389) همسو است.
این نتایج با یافته های تحقیق گلچین، (1385) که در تحقیق خود به این نتیجه رسید که ميزان تماس افراد با دوستان کجرو، عضو يت در گرو ه هاي بزهکاري، و ميزان ارتباط نوجوان با گروه دوستان ناهمنوا و تمايل و عضويت در آن گروه ها، بر بزهکاری و انحراف اجتماعی دختران و پسران تاثیر منفی دارد، همخوانی زیادی ندارد و این امر شاید به دلیل جامعه آماری متفاوت این تحقیق و کمبود تعداد گروه نمونه است. دورکیم معتقد بود که که میزان انسجام و چگونگی و نوع وحدت موجود در جوامع مکانیک و ارگانیک، هم تداوم بخش حالت طبیعی و عادی جامعه است و هم ایجاد کننده آسیب ها و انحرافات اجتماعی. جامعه در سیر طبیعی خود بعد از نظام تقسیم کار به حالت بهنجار می رسد. حال آنکه ممکن است وضعیتی پیش آید که جامعه نتواند آن سیکل را حل کند و در بند مسایل و مشکلات باقی بماند.آسیب شناسی جامعه شناسی دورکیم عمدتاً دو حالت دارد گاه ممکن است سیستم و نظم اجتماعی دچار مشکل شود و گاه افراد و گروههای کوچک داخل اجتماع درگیر مشکل شوند.
مثلاً فرد یا افرادی به این دلیل که نمی توانند انتظار سیستم را برآورده کنند با مشکل عدم تطابق روبه رو هستند و از نظام جدا می شوند و در این حالت همبستگی آن با جامعه کم می شود و این گسیختگی موجب بروز فساد خواهد شد .
فرضیه فرعی سوم: بین میانگین بروز جرم در زنان و پایگاه اجتماعی و اقتصادی آنان (وضعیت اشتغال؛ نوع شغل؛ درآمد؛ طبقه اجتماعی)تفاوت وجود دارد.
مقدار 16 درصد از واریانس متغیر وابسته جرائم زنان تحت تاثیر واریانس متغیر مستقل وضعیت شغلی؛ 21 درصد از واریانس متغیر وابسته جرائم زنان تحت تاثیر واریانس متغیر مستقل نوع شغل ؛ 15 درصد از واریانس متغیر وابسته جرائم زنان تحت تاثیر واریانس متغیر مستقل درآمد ماهیانه خانواده می باشد.اما تفاوتی بین میانگین جرائم زنان و طبقه اجتماعی آنان وجود ندارد.
نتایج حاصل از انجام پایان نامه مطالعات زنان حاضر با یافته های عابدینی (1387) که اظهار می کند: جامعه شناسان و آسیب شناسان اجتماعی عمده مسئولیت جرم و جنایت را ناشی از روابط اجتماعی، اقتصادی و… می دانند. و با یافته های گلچین، (1385) که در تحقیق خود به این نتیجه رسید پايگاه اقتصادي – اجتماعي خانواده بر بزهکاری و انحراف اجتماعی دختران و پسران تاثیر دارد، و خاک پور (1384) در تحقیقی با عنوان “علل بزهکاری زنان در ایران” نشان داد یکی از عوامل بزهکاری فقر، برخی مشکلات و اوضاع نا به هنجار خانوادگی است، همخوانی دارد. همچنین نتایج این تحقیق با یافته های صالحی و حجازی (1385) که در تحقیق خود به این نتیجه رسیدند که عوامل اقتصادی 16/22 درصد واريانس انحرافات اجتماعي را تبيين می کند و همچنین پتئولو و همکارانش(1998) ، ستوده(1388) ، شل (2010)، فرمانیان(1385) و زیاری(1388) همسویی دارد. بنابراین با توجه به نتایج این تحقیق و تحقیقات گذشته می توان گفت که یکی از عوامل مهمی که می تواند در به انحراف کشیدن زنان و دختران موثر باشد عوامل اقتصادی و اجتماعی مثل درآمد والدین و خود فرد شغل و وضعیت شغلی آن است. بر این اساس خانواده ها باید تلاش کنند و ضعیت اقتصادی و اجتماعی خود را جهت گرایش کمتر فرزندان به انحرافات اجتماعی کاهش دهند. آنومی در سطح اجتماعی یا آنومی اجتماعی، نشانگر نوعی اختلاف،اغتشاش و بی هنجاری در نظام جمعی است که در آن احساسات فرد با توجه به سیستم اجتماعی سنجیده می شود. زمانیکه توازن اجتماعی وجود ندارد افراد فاقد وسیله لازم جهت تنظیم رفتار خود و تطبیق آن معیارهای مقرره و هم چنین فاقد احساس حمایت جمعی و پشتیبانی اجتماعی است. در چنین حالتی فرد ممکن است دست به رفتار نابهنجار زده و در نهایت خود را از عضویت جامعه خلع کند. از این روی برای دورکیم خودکشی است که محصول بارز فقدان اجماع بین فرد و جامعه است . (صفوی، 1380: 126)
فرضیه فرعی چهارم: میانگین نمره جرائم زنان بر حسب تحصیلات با هم متفاوت است.
چون مقدار 949/4 f = و سطح معناداری 000/0 شده و این مقدار (000/0=sig )از سطح خطای 05/0 کوچکتر شده است می توان نتیجه گرفت که فرضیه فوق تایید می شود به عبارت دیگر : میانگین نمره جرائم زنان بر حسب تحصیلات با هم متفاوت است.مقدار ضریب تعیین (Eta Squared )برابر با 141/0 شده و معنا ومفهوم آن این است که: مقدار 14 درصد از واریانس متغیر وابسته جرائم زنان تحت تاثیر واریانس متغیر مستقل (سطح تحصیلات )می باشد.
محسنی تبریزی و پروین (1388) در یافته های تحقیق خود نشان دادند که اکثر سارقین دارای تحصیلات ابتدایی هستند. ۴۳ درصد از مادران،۳۲ درصد از پدران و۳/۸ درصد نوجوانان سارق بی سواد هستند. تحقیقی تحت عنوان شناسایی اقتصادی- اجتماعی و آمارگیری مشخص جرائم در استانهای اسپانیا توسط بانانو و همکارانش(2008) صورت گرفته است. نتایج این تحقیق نشان داده است که سطح بیکاری، تحصیلات و نرخ شهرنشینی بر جرائم تاثیر دارد. همچنین نتایج حاصل از انجام پایان نامه علوم اجتماعی حاضر با یافته های گلچین، (1385) که در تحقیق خود به این نتیجه رسید میزان تحصیلات بر بزهکاری و انحراف اجتماعی دختران و پسران تاثیر دارد، همسو می باشد. بنابراین می توان گفت که میزان تحصیلات می تواند عامل مهمی در گرایش زنان و دختران به جرم باشد یعنی هرچقدر میزان تحصیلات زنان بیشتر باشد میزان ارتکاب به جرم آنها کمتر خواهد بود و بر عکس.
پيشنهادات
1. به خانواده ها پیشنهاد می شود جهت جلوگیری از به انحراف کشیدن فرزندان خود تا حد ممکن اختلاف خانوادگی را به شیوه مسالمت آمیز حل کنند و از گسیختگی خانواده جلوگیری کنند
2. مشاورین خانواده سعی کنند با استفاده از نتایج تحقیقات انجام شده و مستندات آثار سوء از هم گسیختگی خانواده را به اطلاع والدین برسانند.
3. پیشنهاد می شود انجمنی جهت حمایت و پشتیبانی از زنان و دختران مجرم جهت اصلاح آنان در شهر کرمان با عضویت جامعه شناسان و روانشناسان و مسئولین نیروی انتظامی تشکیل شود.
4. پیشنهاد می شود مسئولین آموزش و تربیتی جهت جلوگیری از منحرف شدن دختران کارگاههای لازم را در مدارس با این عنواین در مدارس باحضور والدین برگزار کنند.
5. مسئولین آموزش کشور سعی کنند تا حد ممکن زمینه تحصیلات همه جوانان را در دانشگاه فراهم کنند تا با ارتقاء سطح سواد شهروندان از میزان جرم در کشور کاسته شود.
6. مسئولین کشور سعی کنند تا حد ممکن زمینه اشتغال را برای همه جوانان فراهم کنند تا آنها از نظر اقتصادی و روحی مشکلات کمتری داشته باشند و در نتیجه احتمال ارتکاب به جرم آنها کمتر شود.
7. به همه شهروندان توصیه می شود در بین جنسیت افراد تبعیض قائل نشوند تا براین اساس زنان کمتر دچار اعمال جرم شوند.
8. به زنان مجرم توصیه می شود جهت کاهش جرم و اصلاح خود سعی کنند بیشتر در مراسم مذهبی و دینی شرکت کنند و با یک توبه و اقعی به مسیر درست زندگی برگردند.
9. به والدین توصیه می شود از دوران کودکی محیط مناسب زندگی را برای فرزندان خود فراهم کنند و آنها را محله ها و خانواده های جرم خیز دور کنند و در باره چگونگی انتخاب دوستان خوب و مورد اعتماد و پاک با آنها مشورتهای دوستانه و صمیمانه داشته باشند.
پيشنهادهايي براي محققين جهت انجام پایان نامه مطالعات زنان آينده
– انجام پایان نامه مطالعات زنان مشابه در شهرها و استانهای دیگر و مقایسه نتایج باهم.
– انجام رساله دکتری مطالعات زنان آزمایشی در باره بررسی میزان تاثیر مشاوره بر کاهش جرم زنان.
در صورت نیاز به مشاوره در زمینه انجام پایان نامه مطالعات زنان با ما در ارتباط باشید.