انجام پایان نامه با موضوع زنان
آموزش انجام پایان نامه با موضوع زنان در بخش های مختلف که در حیطه جامعه شناسی می گنجد در این بخش با استفاده از نموه پیشنهادات صورت گرفته است. علاقه مندان به انجام پایان نامه با موضوع زنان می توانند از این نمونه که در سال 93 در دانشگاه شهید بهشتی تهران به سرانجام رسیده است در انجام پایان نامه با موضوع زنان خود استفاده نمایند.
پیشنهادهای کاربردی
براساس یافته های حاصل از انجام پایان نامه با موضوع زنان حاضر خود پیشنهادهایی را در ذیل ارائه می دهیم:
1. به سازمان ها و نهادهای موثر و سیاست گذار بر زندگی شهری از جمله دولت، مجلس شورای اسلامی و شهرداری پیشنهاد می شود جریان سازی جنسیتی، آموزش جنسیتی و حمایت از سیاست های جنسیت محور را در همه سطوح اجرایی و تمام مراحل برنامه ها و طرح های خود، از تصمیم گیری گرفته تا طراحی و اجرا اعمال کنند.
2. به سازمان ها و نهادهای موثر بر زندگی شهری از جمله شهرداری پیشنهاد می شود در تصمیم گیری ها و اجرای برنامه های عمرانی، اجتماعی و فرهنگی خود نگاهی همه جانبه و کل گرا داشته باشند تا بتوانند با اجرای یک طرح، به دستاوردها و نتایج موثر در سایر زمینه ها نیز دست یابد. بعنوان مثال با ایجاد نمایشگاه و جشنواره ها در مناطق کم رفت و آمد، به تأمین امنیت آن مناطق نیز کمک رساند.
3. پیشنهاد می شود در طراحی برنامه ها و سیاستگذاری های مربوط به زندگی شهری، مسایل، نیازها و موقعیت های گروه های مختلف اجتماعی (از جمله زنان) در نظر گرفته شود.
4. پیشنهاد می شود سازمان ها و نهادهای تصمیم گیرنده و موثر بر زندگی شهری ، پیش از انجام طرح ها، برنامه ها و سیاست های ویژه زنان، از آنان نظرسنجی و نیازسنجی به عمل آورند تا میزان تاثیر و موفقیت این برنامه ها افزایش یابد.
5. پیشنهاد می شود بعد از اجرای مقدماتی برنامه ها و طرح های شهری، تاثیر آن ها بر گروه های مختلف اجتماعی سنجیده شود.
6. پیشنهاد می شود به منظور افزایش تعلق زنان به زندگی شهری و تحقق حقوق شهروندی آنان، برای حضور و مشارکت آنان زمینه سازی شده و از توانایی ها و استعدادهایشان در برنامه های مختلف شهری استفاده شود.
مشکلات پژوهشی
هیچ پژوهشی نمی تواند بصورت کامل و فاقد هر کاستی و کمبودی انجام شود. آنچه اهمیت دارد توجه خود پژوهشگر به کاستی ها و مشکلات تحقیق است تا در پژوهش های بعدی این نواقص برطرف گردد. علاوه بر این هر پژوهشی در مسیر اجرای خود با محدودیت ها و سختی هایی مواجه است که برخی کاستی ها را برای تحقیق ایجاد کرده و یا افزایش می دهد. انجام پایان نامه حاضر نیز با محدودیت ها و مشکلاتی مواجه بود که به چند مورد آن ها اشاره می کنیم:
– عدم وجود برنامه یا طرح پژوهشی شهر دوستدار زن در ایران و عدم وجود منابع مستقیم فارسی در این زمینه محدودیت مهمی بود که باعث شد منابع فارسی تنها بصورت غیر مستقیم به موضوع شهر دوستدار زن مرتبط باشند.
– کمبود وجود یک دانش بومی نظری در مطالعات شهری در فضای ایران باعث می شود که بنیان های نظری و مفهومی شهر دوستدار زن، تاثیرات فرهنگی و تاریخی جامعه ایرانی را در بر نداشته باشد.
– در حوزه مردم نگاری شهری تنها تعداد محدودی از کارهای تحقیقاتی به روش کیفی انجام شده است. این محدودیت باعث می شود نمونه کار مناسبی بعنوان راهنمای روش شناسی در دسترس نباشد.
– انجام یک کار کیفی و جمع آوری داده ها بصورت میدانی و با تکنیک مصاحبه و مشاهده، به دلیل نداشتن چارچوب تعریف شده، نیازمند دقت، خلاقیت و نگاهی همه جانبه و کل گراست. علاوه بر این جمع آوری اطلاعات در یک مصاحبه کیفی، نیازمند برقراری ارتباطی قوی تر و صمیمانه تر با پاسخگوست. همه این موارد انجام کار میدانی و تولید داده های کیفی را با چالش های چندگانه ای مواجه می سازد.
– در پژوهش حاضر به دلیل کمبود زمان نتوانستیم به شناسایی سایر معیارها و ویژگی های شهر دوستدار زن از جمله معیارهای مربوط به حوزه حقوق و قوانین خانوادگی، اجتماعی، مدنی و …، حوزه سلامت، بهداشت و درمان، وضعیت زنان آسیب دیده و آسیب پذیر و … بپردازیم.
پیشنهادهایی جهت انجام پایان نامه با موضوع زنان
به پژوهشگرانی که علاقه مند به انجام پایان نامه با موضوع زنان به خصوص با موضوع شهر دوستدار زن هستند، پیشنهاد می شود تحقیقات خود را در ادامه موضوع این پژوهش انجام داده و در پژوهش ها و پایان نامه های خود موضوعات زیر را دنبال کنند:
1. انجام پژوهشی برای شناسایی سایر معیارها و ویژگی های شهر دوستدار زن از جمله معیارهای مربوط به حوزه حقوق و قوانین خانوادگی، اجتماعی و مدنی، حوزه سلامت، بهداشت و درمان، وضعیت زنان آسیب دیده و آسیب پذیر.
2. انجام پژوهشی برای شناسایی معیارها و ویژگی های شهر دوستدار زن از منظر سایر گروه های اجتماعی مانند مردان، مدیران و برنامه ریزان شهری، علمای دینی.
3. انجام پژوهشی برای ارائه شناسایی سایر معیارها و ویژگی های شهر دوستدار زن از منظر یک گروه یا قشر خاص، بعنوان مثال زنان شاغل، زنان سرپرست خانوار و زنان آسیب دیده.
در صورت نیاز به مشاوره در زمینه انجام پایان نامه با موضوع زنان با ما در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه