انجام مقاله و پایان نامه بخش های مختلفی دارد که بحث و بررسی نتایج و نتیجه گیری آخرین آن می باشد. دراین بخش از آموزش انجام مقاله و پایان نامه سعی در ارائه توضیحاتی پیرامون بحث و بررسی، نتیجه گیری در انجام مقاله و پایان نامه داریم. با ما همراه باشید.
بحث و بررسی نتایج در انجام مقاله و پایان نامه
نتایج در انجام مقاله و پایان نامه به خصوص در یک مقاله اگر در بخش خود معرفی شود باید بسیار کوتاه باشد. بخش نتایج شامل یافتههای حاصل از روشهای بخش پیشین است که جهت مطالعه خوانندگان سازمان یافتهاند. معمولاً نتایج در داخل جداول و نمودارها ارائه میشوند. در پیکره یک مقاله و یا پایان نامه جداول و تصاویری که برای حمایت از متن اصلی به خوبی طراحی شدهاند به فضای کمتری نیاز دارند (به بخش های قبل مراجعه کنید)، به همین دلیل در بخش نتایج و بحث، نتایج معمولاً با بحث ترکیب می شود. جهت ارائه نتایج مهمترین هدف ما برجستهسازی نتایج جدید (مواردی که قبلاً منتشر نشدهاند) و اشاره به نتایجی است که قبلاً منتشر شدهاند.
شواهد فینفسه گویای خود نیستند. هدف اصلی بخش بحث تبیین نتایج است تا نشان دهد که چگونه میتوان از آنها برای پاسخ به سؤالات پژوهشی که در بخش مقدمه مطرح شدهاند استفاده نمود.
بخش بحث از مراحل خلاصه سازی نتایج، بحث در مورد ماهیت مورد انتظار یا غیر منتظره نتایج، مقایسه نتایج با مطالعات پیشین، تفسیر و تبیین یافتهها (معمولاً با مقایسه با یک نظریه یا مدل) و فرضیه پردازی در مورد تعمیم پذیری آنها عبور میکند.
بخش بحث شکل وارونه بخش مقدمه است که از جزئیات (نتایج حاصل در مطالعه حاضر) به کلیات (این نتایج چگونه به اثبات اصل کلی که به صورت گسترده مورد توافق قرار گرفته است می پردازد) پیشروی میکند. هر نوع مشکل یا نقیصه که در خلال مطالعه ایجاد میشود باید مورد بحث قرار بگیرد، مخصوصاً اگر در تفسیر نتایج تأثیرگذار است.
برخی از مشکلات رایج در زمان نگارش بخش نتایج و بحث شامل فقدان نظم و سازمان، اشاره به نتایجی که هرگز مورد بحث قرار نگرفته اند، ارائه بحثهایی که ارتباطی با هیچ یک از نتایج ندارند، ارائه نتایج و بحث بر اساس ترتیب زمانی به جای ترتیب منطقی، نادیدهگرفتن نتایجی که از نتیجهگیری نهایی حمایت نمیکنند یا استنباط بر اساس نتایج بی آنکه بر پایه استدلالهای منطقی استوار باشند.
نتیجهگیری در انجام مقاله و پایان نامه
بخش نتیجهگیری شامل خلاصه ای کوتاه از نتایج و بحث است اما باید بیشتر و فراتر از یک خلاصه ساده باشد. بعد از پاسخ دادن به سؤالاتی که در بخش مقدمه مطرح شده بودند، تلمیحات ضمنی یافتهها نیز باید مورد تأکید قرار گرفته و در مورد اهمیت و معنی داری این مطالعه توضیحاتی ارائه شود. در اینجا هدف اصلی ما ارائه توضیحات کلی است که مورد حمایت شواهد قرار دارند. این بخش باید خواننده محور باشد و از کلماتی مانند “من” یا “ما” خودداری شود.
بخش نتیجهگیری باید امکان مطالعه فرصتطلبانه را فراهم آورد. در زمان نگارش این بخش، تصور کنید که خواننده بخش مقدمه را میخواند، از تصاویر و جداول عبور کرده و به بخش نتیجه گیری می رسد. بخش نتیجهگیری باید شامل پیامهای اساسی باشد که خواننده به دنبال ابلاغ آنها است. این بخش نباید تکرار استدلالهایی باشد که در بخش نتایج و بحث مطرح شدهاند؛ این بخش صرفا مختص نتیجهگیری کلی و نهایی است. درحالیکه بخش نتایج و بحث معمولاً بسیار طولانی است، بخش نتیجهگیری عموماً کوتاه است.
دومین هدف بخش نتیجهگیری ارائه دورنمایی کلی این مطالعه است. در این بخش باید توصیههایی برای مخاطبان یا نقشه راهی برای مطالعات آتی ارائه شود. در اینجا میتوان به حدس و فرضیههایی اشاره کرد، البته تا جایی که مناسب و مرتبط باشند و بتوان نام حدس و گمان را بر آن نهاد.
برخی از مشکلات رایج در زمان نگارش بخش نتیجهگیری شامل موارد زیر است: تکرار چکیده، تکرار اطلاعات زمینه ای بخش مقدمه، ارائه شواهد جدید و یا استدلالهای جدید که در بخش نتایج و بحث ارائه نشدهاند و عدم پاسخدهی به سؤالات پژوهشی که در بخش مقدمه مطرح شده اند.
در صورت نیاز به مشاوره در زمینه انجام مقاله و پایان نامه خود با ما در ارتباط باشید.