انجام پایان نامه مدیریت کسب و کار | نمونه فصل آخر

3
انجام پایان نامه مدیریت کسب و کار

انجام پایان نامه مدیریت کسب و کار

انجام پایان نامه مدیریت کسب و کار یا همان MBA را دانشجویان می توانند با داشتن نمونه کار به صورت اصولی پیش ببرند. در این بخش از آموزش انجام پایان نامه مدیریت کسب و کار سعی در ارائه نمونه فصل آخر پایان نامه ارشد داریم که در سال 93 در دانشگاه سمنان به سرانجام رسیده است. علاقه مندان به انجام پایان نامه مدیریت کسب و کار می توانند با ذکر منبع از این فایل در انجام پایان نامه مدیریت خود استفاده نمایند.

مقدمه

در پايان هر فعاليت پژوهشي، محقق با توجه به آزمون فرضيه‌ها و رد يا تأييد آنها بايد نتايج را ارائه دهد. نتايج حاصل از فرضيه‌ها نيز اساس شکل‌گيري پيشنهادها براي انجام پژوهش هستند. مي‌توان گفت که يکي از بخش‌هاي مهم پژوهش که در واقع مي‌تواند راهي براي تبديل نظريه‌ها به عمل براي کسب موفقيت در آينده باشد، ارائه‌ نتيجه‌گيري‌هاي صحيح و پيشنهادهاي بجا و مناسب است. بنابراين در اين فصل با بررسي مفصل‌تر يافته‌هاي فصل چهار، نتيجه‌گيري هاي حاصل از انجام پایان نامه مدیریت کسب و کار حاضر و نيز پيشنهادهاي مبتني بر آن ارائه خواهد شد.

در انجام پایان نامه MBA حاضر در ابتدا نتايج حاصل از ويژگي‌هاي جمعيت شناختي گروه نمونه ارائه و در ادامه نتايج  آزمون فرضيات پژوهش سپس نتايج حاصل از روش معادلات ساختاري ، تحليل عاملي تأييدي و برازش مدل ارائه خواهد شد.

يافته هاي حاصل از انجام پایان نامه مدیریت کسب و کار حاضر 

ويژگي هاي جمعيت شناختي:

ويژگي‌هاي جمعيت شناختي نمونه آماري پژوهش حاضر که در فصل چهارم ارائه شد نشان مي‌دهد که از بين پاسخ دهندگان،از نظرپست سازماني ،کارمندان بيشترين فراواني (76 % )،از نظر وضعيت تحصيلي،افراد با مدرک فوق ليسانس بيشترين فراواني (49.5%)،از نظر رشته تحصيلي ،افراد با رشته تحصيلي علوم انساني بيشترين فراواني(77%)،از نظر وضعيت سابقه کار ،افراد با سابقه کمتر از 5 سال و بيشتر 15سال به طور مشترک بيشترين فراواني(38.8%) و ازحيث ميزان آشنايي با فناوري اطلاعات ، افراد با سطح آشنايي زياد بيشترين فراواني(38.3%) را به خود اختصاص داده اند.

نتايج فرضيات تحقيق:

هشت فرضيه كه در فصل اول به آنها اشاره شد درصدد پاسخگويي به اين سوال هستند كه ” آيا همسويي استراتژيک بين فناوري اطلاعات و سازمان وجود دارد؟ ”

             چهار فرضيه نخست که در فصل اول اشاره شده بود درقالب يک فرضيه ” زيرساختهاي سازمان، زير ساخت‌هاي فناوري اطلاعات، استراتژي فناوري اطلاعات و استراتژيهاي سازمان در بانک ملي استان سمنان به درستي تعريف شده است ” از طريق آزمون هاي آماري در فصل 4 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت و نتايج زير حاصل شد:

بررسي وضعيت متغير هاي پژوهش وانجام آزمون تي تک نمونه ای نشان داد که استراتژيهاي فناوري اطلاعات با ميزان (3.0276) کمترين ميانگين را در بين متغيرها  در بانک ملي استان سمنان به خود اختصاص داده  و اين بدان معني است که اين متغيردر بانک به درستي تعريف نشده است. ولي ساير متغير هاي پژوهش که عبارتند از : زير ساخت‌هاي فناوري اطلاعات ،  زيرساختهاي سازمان،  استراتژيهاي سازمان به ترتيب در بانک ملي استان سمنان به درستي تعريف شده است و به نظر پاسخگويان بالاترين امتياز را زير ساخت‌هاي فناوري اطلاعات با ميانگين (4.0150 )به خود اختصاص داده است .

             در خصوص چهار فرضيه بعدي با توجه به جداول همبستگي و ضرايب همبستگي كه در فصل 4 آورده شده است ، مي توان نتيجه گرفت که:

فرضيه پنجم ” بين استراتژي هاي سازمان و زير ساخت هاي سازمان تناسب وجود دارد ” تاييد مي‌شود. نتايج بدست آمده از آزمون فرض نشان مي‌دهد كه با احتمال ( اطمينان)95 درصد بين زيرساختهاي سازمان با استراتژيهاي سازمان در بانک ملي استان سمنان رابطه معني‌داري مثبت به ميزان( 0.454)  وجود دارد، که رابطه خيلي قوي نيست.  و اين رابطه بدين معنا است که استراتژي هاي سازمان با زير ساخت هاي سازمان  تناسب دارند . و ميزان اين تناسب متوسط رو به پايين مي باشد.

فرضيه ششم “بين استراتژي هاي فناوري اطلاعات و زير ساخت هاي فناوري اطلاعات تناسب وجود دارد” تاييد مي‌شود. نتايج بدست آمده از آزمون فرض نشان مي‌دهد كه با احتمال (اطمينان) 95 درصد بين زيرساختهاي فناوري اطلاعات با استراتژيهاي فناوري اطلاعات سازمان در بانک ملي استان سمنان رابطه معني‌داري مثبت به ميزان( 0.220) وجود دارد ،که رابطه بسيار ضعيفي است .اين رابطه بدين معناست که زير ساخت هاي فناوري اطلاعات با استراتژي هاي فناوري اطلاعات تناسب دارد ولي اين تناسب در سطح بسيار پاييني مي باشد.

فرضيه هفتم  ” استراتژي هاي سازمان با استراتژي هاي فناوري اطلاعات يکپارچه هستند” تاييد مي شود.

نتايج بدست آمده از آزمون فرض نشان مي‌دهد كه با احتمال ( اطمينان)95 درصد بين استراتژي سازمان با استراتژيهاي فناوري اطلاعات سازمان در بانک ملي استان سمنان رابطه معني‌داري مثبت به ميزان( 0.608) وجود دارد، که رابطه نسبتا قوي است. و اين بدين معني است که استراتژي هاي فناوري اطلاعات سازمان با استراتژي هاي سازمان يکپارچگي دارند و اين يکپارچگي در حد متوسط رو به بالا مي باشد.

فرضيه هشتم  ” زير ساخت هاي سازمان با زير ساخت هاي فناوري اطلاعات يکپارچه هستند ” تاييد مي شود. نتايج بدست آمده از آزمون فرض نشان مي‌دهد كه با احتمال (اطمينان)95 درصد بين زيرساختهاي فناوري اطلاعات با زير ساختهاي سازمان در بانک ملي استان سمنان رابطه معني‌داري مثبت به ميزان( 0.951)وجود دارد، که رابطه بسيار قوي است. اين رابطه بدان معني است که زير ساخت هاي فناوري اطلاعات با زير ساخت هاي سازمان ، يکپارچگي کارکردي بسيار بالايي دارند.

 

             در فصل 4 تعيين روايي مدل و متغير هاي استفاده شده در آن و همچنين در نظر گرفتن تمامي روابط( مدلسازي معادلات ساختاري ، تحليل عاملي تاييدي و آزمون هاي برازش مدل)، در قالب يک فرضيه ” بين زيرساختهاي سازمان  با زير ساخت‌هاي فناوري اطلاعات و استراتژي فناوري اطلاعات و استراتژيهاي کسب و کار سازمان در بانک ملي استان سمنان رابطه بصورت مدل ساختاري وجود دارد ” در نظر گرفته شد و مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.

در نخستين گام به منظور روايي مدل نظري از تحليل عاملي استفاده شد. مقدار آماره کاي‌دو  و درجه آزادي نشان مي‌دهد که درجه آزادي برابر 50و مقدار کاي‌اسکوئر  نسبتا بزرگ (برابر 192.76) مي‌باشد در اين مدل کليت مدل مورد تاييد و عوامل باهم رابطه دارند. با توجه مقادير معني داري روابط بين متغيرها ، جهت ادامه کار براي بررسي صحت مدل پيش فرض از شاخص‌هاي برازندگي مختلفي استفاده مي‌شود.محقق در اين پژوهش از شاخص هايي نظير نسبت کاي اسکوئر به درجه آزادي(کاي اسکوئر نسبي) CMIN/DF، شاخص نيکويي برازش(GFI) ، نيکويي برازش اصلاح شده(AGFI) و شاخص برازندگي تطبيقي (CFI) و ريشه ميانگين مربعات خطاي برآورد(RMSEA) استفاده کرده‌ است. آزمون برازش براي بررسي مدل نظري تحقيق صورت گرفت ، نتايج تحليل و مقادير شاخص‌هاي برازش، نشان از برازش نسبتا خوب و معني‌دار بودن مدل نيست. اين بدان معني است که داده‌هاي نمونه مورد مطالعه مدل نظري ما را تاييد نمي‌کنند لذا مي بایست اصلاحاتي در مدل ايجاد نمود که اين اصلاحات بر اساس پيشنهادات اصلاحي     نرم افزار AMOS در قسمت شاخص هاي اصلاحي اعمال مي گردد. اجراي دوباره ي نرم افزار و نتايج برازش مدل اصلاح شده ، نشان از برازش خوب و معني دار بودن مدل است. اين بدان معني است که داده‌هاي نمونه مورد مطالعه مدل اصلاح شده  را تاييد مي‌کنند.

5-3          – بحث و نتيجه گيري:

هدف از انجام پایان نامه مدیریت کسب و کار حاضر بررسي همسويي استراتژيک فناوري اطلاعات و سازمان در شعب بانک ملي سراسر استان سمنان بوده است ، يافته‌هاي اين پژوهش با استفاده از روش معادلات ساختاری مورد بررسي قرار گرفت. با توجه به نتايج فرضيات تحقيق و مدل نظري ، بانک ملي استان سمنان در ناحيه ي استراتژي هاي فناوري اطلاعات نسبت به ساير نواحي ميانگين کمتري دارد و  اين نشان دهنده ضعف سازمان در اين ناحيه است. يعني اينکه استراتژي هاي فناوري اطلاعات در اين سازمان به درستي تدوين يا اجرا نشده است ،که اين امر خود ناشي از ضعف در سه مولفه اين ناحيه شامل دامنه فناوري اطلاعات ، مزيت هاي سيستمي و راهبري فناوري اطلاعات مي باشد. ضعف دوم اين سازمان درتناسب  بين زير ساخت فناوري اطلاعات با استراتژي هاي فناوري اطلاعات است. تمرکز تناسب استراتژي بر اولويت بندي تصميم گيري هاي سازمان با توجه به منابع و زير ساخت هاي آن در تعيين موقعيت سازمان در بازار نسبت به رقبا است. يکي از دلايل آن مي تواند ضعف در ناحيه فناوري اطلاعات باشد. يکي ديگر از فرضيات تحقيق نتيجه آن مهم مي باشد ، توانمندي بسيار زياد سازمان در ناحيه زير ساختهاي فناوري اطلاعات و المان هاي آن شامل فرايندها،مهارت‌ها و راهبري ساختار مي باشد .که اين امر ناشي از وجود سخت افزار ها ، نرم افزار ها ، اطلاعات ، بر نامه‌هاي کاريردي و برنامه هاي زير ساختي ارتباطي است .ساير فرضيات و نتايج آن نشان دهنده يک تعادل مناسب در نواحي و ارتباط بين آنها مي باشد.

با توجه به اهميت تناسب استراتژيکي و يکپارچگي کاربردي، استفاده از مدل همسويي با در نظر گرفتن اثر متقابل ناحيه ها(با تمرکز بر سه ناحيه از چهار ناحيه در هر زمان)، به تناسب استراتژيکي و يکپارچگي اجازه مي دهد که بطور همزمان اعمال شوند و ديدگاه هاي مدل همسويي استراتژيک را ايجاد کنند.(بربر،1995 ،88؛ لوفتمن ،پاپ ، 1995). اين ديدگاه ها در فصل دوم به طور مفصل توضيح داده شده اند. با توجه به مطالب ذکر شده درسطر هاي بالا و نتايج بدست آمده از فرضيات تحقيق در فصل چهارم ديدگاه نهايي همسويي براي بانک ملي استان سمنان زير ساخت سازمان و فناوري اطلاعات در نظر گرفته شد،که در شکل(5-1)ترسيم شده است.

جهت دانلود فایل کامل کلبک کنید

در صورت نیاز به مشاوره در زمینه انجام پایان نامه مدیریت کسب و کار با ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *